NS: karikalábú csatár Kispesten; Ray Lewis és a „sárkányfűárus” - csütörtök

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 00:14
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

• Ami a magyar légiósok számát illeti, egyről a kettőre jutott a Greuther Fürth: Stieber Zoltán után Varga József is csatlakozott a Bundesliga-újonc keretéhez. A DVSC-Tevát elhagyó középpályás annak ellenére jól járhat a váltással, hogy az élvonal sereghajtójához kerül – első lépésben június 30-ig, kölcsönbe. Mit mond a főszereplő? És az új csapattárs?
• Ami a magyar légiósok számát illeti, egyről a kettőre jutott a Greuther Fürth: Stieber Zoltán után Varga József is csatlakozott a Bundesliga-újonc keretéhez. A DVSC-Tevát elhagyó középpályás annak ellenére jól járhat a váltással, hogy az élvonal sereghajtójához kerül – első lépésben június 30-ig, kölcsönbe. Mit mond a főszereplő? És az új csapattárs?

• Négy nap szabadság a felkészülési időszakban legalábbis szokatlan mifelénk. Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője elengedte labdarúgóit, de azért adott nekik személyre szabott edzéstervet, amelynek végrehajtását ellenőrzi is. Kell is az erőnlét, mert kemény meccsek várnak a csapatra.

• Nem sikerült feledhetetlenre a 33 esztendős Oláh Lórántnak az eddig lepörgött tizenhét forduló, de a Kaposvári Rákóczi csatára bizakodó – maga mögött hagyná sérülését és gólokat szerezne. A Somogy megyei csapat eközben újfent kölcsönvette a ghánai Aaron Addo Dankwahot. Azaz?

• Laza vizeléssel, lécet eltaláló bombával, valamint két mesteri passzal mutatkozott be a Honvéd közönségének Davide Lanzafame. A Juventus korábbi támadója hivatalosan próbajátékon szerepelt az FC Nitra elleni edzőmeccsen, játékát látva azonban papíron is a Honvéd kötelékéhez tartozhat csütörtöktől. Néhány drukker a karikalábain élcelődött, de csibészes futballja elnyerte a többség szimpátiáját. Pénteken következhet a hivatalos bemutató.

• Mario Balotelli szerződtetése nagy visszhangot váltott ki a világ sportsajtójában. Habár a Manchester Citynél lemondtak róla, hogy megzabolázzák, a Milannál ismét megmutathatja, miért tartják az egyik legjobb fiatal játékosnak. Érkezése beleillik a milánói fiatalítási tervbe, ráadásul azért is fontos, mert az utóbbi időben a nagy nevek inkább elhagyják Olaszországot.

• Hétfőn tanácskozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szakmai bizottsága, hogy javaslatot tegyen az elnökségnek a férfi és a női szövetségi kapitány személyére. Szerdán távozott posztjáról Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára. Pénteken délután tartja soros ülését az MKOSZ elnöksége. A három esemény között látszólag és a felek kommunikációja szerint semmiféle összefüggés nincs. Vagy mégis?

• Ray Lewis bizonyosan nem fog tudni nyugalomban visszavonulni a vasárnapi Super Bowl után. Minden idők egyik legjobb játékosáról ugyanis a Sports Illustrated kiderítette, hogy doppingszert is tartalmazó szarvasagancs-kivonatot szedett, amelyet egy mindenféle misztikus csodaszert forgalmazó „sárkányfűárustól" vett – aki videóra is vette az egész tranzakciót.

• Lékó Péter újra a top tízet ostromolja. Három év után versenyzett ismét Wijk aan Zee-ben, és pozitív mérleggel (13 meccs, 3 győzelem, 9 döntetlen, 1 vereség) lett ötödik az elitmezőnyben. A korábbi világbajnoki döntős majd' kicsattan az önbizalomtól, és mindent megtesz, hogy ismét a legjobb tízbe kerüljön a világranglistán. Mit is jelent ez?

• Egyesek a gazdasági válságot, mások Bernie Ecclestone „rémuralmát" okolják, míg vannak olyanok is, akik szerint a fizetős újoncok térnyerése az F1 természetes velejárója. Bár tény, a bekerülésnél a pénz manapság felülírja a tehetséget, groteszk módon így is lehet kincsre bukkanni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik