Női asztalitenisz BL: Póta bravúrjai ellenére kikapott a Budaörs

Vágólapra másolva!
2021.11.06. 20:48
null
Ezúttal Póta Georgina két szenzációs bravúrja is kevés volt a Budaörs sikeréhez (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
A BL-címvédő TTC Berlintől elszenvedett vereség után a francia Lille elleni vasárnapi mérkőzés dönt arról, hogy a Budaörsi SC női csapata továbbjut-e a sorozat negyeddöntőjébe.
A portugál GDCS Juncal elleni 3:2-es győzelem után jóval nagyobb kihívás várt az SH-ITB Budaörsi SC női csapatára a Bajnokok Ligája második csoportkörében, ugyanis a szombat esti programban a címvédő, s egyben házigazda TTC Berlin volt az ellenfél. Az esélyek egyértelműen a korábban Póta Georginával négy BL-trófeát is nyerő németek mellett szóltak, még úgy is, hogy a Kínából honosított Shan Xiaona, valamint a német új generáció egyik legjobbja, Nina Mittelham mellett a nyáron éppen a Budaörstől szerződtetett fiatal szerbiai Surján Szabinát küldték asztalhoz. A Budaörsnél Bachmann Péter edzőnek sok variációs lehetősége nem volt, hiszen mindössze három játékossal, Póta Georginával, Fazekas Máriával és Dari Helgával vágott neki a berlini kalandnak.

Kezdésként Shan Xiaona a várakozásnak megfelelően nagyon simán győzött Fazekas ellen, Pótának viszont bravúrral sikerült kiegyenlítenie: első számú női játékosunk a remek formában lévő, szeptemberben Európa Top 16-ot megnyerő, októberben pedig a német válogatottal Európa-bajnoki aranyat szerző Nina Mittelhamot verte öt játszmában, majd erre is rátett egy lapáttal, nem sokkal később ugyanis a német-kínai Shan Xiaonát három szettben intézte el. Ám hiába a két szép skalp, a végére kijött a két együttes közötti különbség, Dari simán kikapott Surjántól, Fazekas pedig Mittalhamtól, vagyis bejött a papírforma, a magyar bajnokcsapatnak azonban a vereség ellenére is maradt esélye arra, hogy kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ehhez vasárnap délelőtt a francia CP Lyssois Lille Metropole együttesét kell legyőzni.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, 2. CSOPORTKÖR, A-CSOPORT, BERLIN
TTC Berlin (német)–SH-ITB Budaörsi SC 3:2

Shan Xiaona–Fazekas Mária 3:0 (6, 2, 9), Mittelham–Póta Georgina 2:3 (–9, 7, 8, –8, 4:6), Surján–Dari Helga 3:0 (6, 6, 9), Shan Xiaona–Póta 0:3 (–9, –9, –9), Mittelham–Fazekas 3:0 (9, 7, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik