Női asztalitenisz BL: hazai pályán kapott ki a Budaörs

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 21:17
A házigazda Budaörs a papírformának megfelelően 3:1-es vereséget szenvedett a címvédő lengyel Tarnobrzeg együttesétől a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában, a C csoport második, keddi mérkőzésén.

Az ETTU Kupa előző szezonjának magyar bronzérmese egy bravúrgyőzelemmel kezdett a világranglistán 67. Pergel Szandra révén, aki a nála 45 hellyel előkelőbben rangsorolt román Elizabeta Samaránál bizonyult jobbnak ötszettes csatában.

A folytatásban aztán a kínai származású légiósokkal teletűzdelt vendégek irányítottak, előbb a nemzetközi szövetség rangsorában 30., német Han Ying verte három sima szettben Fazekas Máriát, majd az amerikai színekben versenyző Wu Yue (35.) ötben a zentai születésű Surján Szabinát (118.). Az utolsó meccsen aztán Pergelnek sem volt sok esélye a védekező stílusú Han ellen, ez az összecsapás is három játszmában ért véget.

A trió első találkozóját már szeptember közepén lejátszották, ezen a Tarnobrzeg 3:0-ra verte hazai környezetben az előző idényben negyeddöntős francia Metzet.

A Budaörs vasárnap a TT Metz vendégeként folytatja szereplését. A trióból az első két együttes jut tovább a kieséses szakaszba.

NŐI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi 2i SC–KTS Enea Siarka Tarnobrzeg (lengyel) 1:3

Pergel Szandra–Elizabeta Samara 3:2 (–6, 8, 8, –10, 4)
Fazekas Mária–Han Ying 0:3 (–2, –5, –3)
Surján Szabina–Wu Yue 2:3 (9, –5, –8, 9, –9)
Pergel-Han 0:3 (–7, –4, –4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik