NOB: Jacques Rogge elbúcsúzott a MOB vezetőitől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 15:53
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberben távozó elnöke levélben búcsúzott el a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőitől.

A 71 esztendős belga sportdiplomata Borkai Zsolt MOB-elnöknek és Szabó Bence főtitkárnak címzett levelében jelezte: nagy megtiszteltetés volt számára, hogy 12 éven át elnökként szolgálhatta az olimpiai mozgalmat, és részt vehetett annak építésében.

Amint a MOB honlapján olvasható, Rogge úgy érzi: az ötkarikás mozgalom „rendben működik és kiváló egészségnek örvend.”

Hangsúlyozza: ez a legalkalmasabb pillanat arra, hogy elismerje azt a csodálatos munkát, amelyet a nemzeti olimpiai bizottságok és társszervezetei végeztek a NOB elveinek és értékeinek gyarapítása terén, és amivel hozzájárultak a jelenlegi kitűnő helyzethez.

Rogge a levélben sok szerencsét kíván utódjának – akit majd szeptember 10-én választanak meg a NOB Buenos Aires-i kongresszusán –, és kéri a MOB vezetőit, hogy támogassák az új vezetőséget, amely reményei szerint ugyanolyan erős és hatékony lesz, mint az ő irányítása alatt.

A NOB 125. ülésén a tagok szeptember 7-én döntenek a 2020-as olimpia helyszínéről, másnap pedig arról szavaznak, hogy a birkózás, a baseball és a softball együtt, vagy a fallabda kerül-e be 2020-tól az ötkarikás játékok műsorába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik