Nagy Viktor nem Bud Spencer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.05. 10:24
null
Nagy Viktor és a lángos, ritkán alkotnak egy párt
Bár a borosta és a kedvenc sportág azonos, több a különbség, mint a hasonlóság közöttük. Bud Spencertől, vagyis Carlo Pedersolitól nem állt messze egy kiadós babos-virslis-sörös reggeli. A korábbi olasz vízilabdázóval ellentétben Nagy Viktor – a magyar válogatott kapuja előtti élő fal – egészségesebb ételeket fal reggelire. (x)

 

Az ellenfelek lövései után csak néha csúszik be a labda a kapuba, és még annál is ritkábban „csúszik be” a lángos reggelire. A kép tehát egy ritka kivételt örökített meg. És van, amit még a szemfüles paparazzi sem tudna lencsevégre kapni.

„Rántott húst krumplipürével fokhagymás, tejfölös uborkasalátával soha többé nem fogok enni meccs előtt – fogadkozott Nagy Viktor. – Egyszer nem tudtam ellenállni, és alig bírtam fenn maradni a vízen, nem hogy kiemelkedni!”

A kapus számára klubjában és a válogatottban is fontos az egymásra hangolódás, ami a fehér asztalnál megy a legkönnyebben. A meccsnapokon a közös reggelik során egy-két tréfa is belefér, és megvan a helye a müzlinek is az élsportolók menüjében. Ahogy az étkezést, úgy az életet is színesítheti egy kis mák, de lehetőleg csak a szerencse szinonimájaként.

„A 2012-es, londoni olimpia előtti előadáson hallottam, hogy a Magyar Antidopping Csoport dolgozói tesztelték az egyik kollégát: mákos rétest kapott reggel, és a teszt később pozitív lett. Ekkor megkértek bennünket, hogy ne nagyon együnk mákot! Ugyan további vizsgálatokkal tisztázni lehet a dolgot, de körülményes.”

A budapesti Európa-bajnokságra készülő kapusnak, nevéhez hűen a vízfogyasztása is nagy. Az idei kontinensviadalon nem kell hiányolnia a folyadék egyik legfinomabb formáját sem.

„A napi három-négy liter víz mellett edzések közben izotóniás italt is iszom, így pótolom a veszteséget. Kevés helyen készítenek olyan finom leveseket, mint itthon. Két-három hét távollét után már hiányzik is ez a nagyon magyaros étel és íz.”

Július 14-27. között szurkolhatunk Nagy Viktornak és a magyar válogatottnak a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Sportuszodában. Reméljük mákjuk is lesz, és az ellenfelek mehetnek a levesbe!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik