MTVA: itt az új magyar sporttévé, indul az M4 Sport

MTI/OS MTI/OSMTI/OS MTI/OS
Vágólapra másolva!
2014.10.30. 15:18
null
Most nem a foci lesz a középpontban: az M4 Sport a tervek szerint a 16 kiemelt magyar sportágra koncentrál (Fotó: Reuters)
Az MTV Zrt. és az MTVA két új közös projekt indulását jelentette be: elindítják a fiatalokra koncentráló Petőfi Tv-t, valamint a tervek szerint 2015 nyarától az új közszolgálati sportadót, az M4 Sportot. Az alábbiakban az MTVA közleményéből idézünk.

„Az M4 Sport közszolgálati csatorna nem a jelenleg működő magyar kereskedelmi sportcsatornák versenytársa kíván lenni. Tudjuk, elfogadjuk és tiszteletben tartjuk, hogy a meglévő sportcsatornák közkedvelt tartalmat sugároznak, tevékenységük sok-sok nézőt vonz a sportesemények felé. Ezért az M4 Sport csatorna nem az angol, német, francia vagy olasz futballbajnokságokat kívánja közvetíteni, és nem az amerikai vagy más nemzetek népszerű sportbajnokságaira akar koncentrálni, vagyis nem a kereskedelmi tévék konkurenciája kíván lenni.

Az M4 Sport közszolgálati csatorna kiemelt feladatának tekintjük a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek, továbbá nemzetközi sportesemények (olimpia, világ- és Európa-bajnokságok), kiemelkedő magyar sportsikereink és sportolóink bemutatását, versenyeik, bajnokságaik közvetítését. Ezen túlmenően a magyar sporttörténet feldolgozását és bemutatását, valamint az utánpótlás-események műsorra tűzését is tervezzük.

A sportcsatorna elindításával kapcsolatosan előkészítő projektcsapatot állítottunk fel. A sportcsatorna döntően saját gyártású műsorokkal indul, amely az új főszerkesztő, Szujó Zoltán vezetésével a tervek szerint 2015 nyarán kezdi meg sugárzását.

Az MTVA már megkezdte a sportági szakszövetségekkel a tárgyalásokat, és mind a 16 kiemelt sportággal rövidesen le is folytatja azokat.”

Az MTVA által említett tizenhat kiemelt sportág az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, az evezés, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a tenisz, a torna, az úszás és a vívás.

Az MTVA november második felében és december közepén szolgál további részletekkel a Petőfi Tv és az M4 Sport csatornák előkészületeiről, terveiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik