MTK: rg-szakosztállyal és válogatott kerettagokkal bővült a klub

Vágólapra másolva!
2011.03.31. 16:13
null
A vb-t is megjáró Forray Fanni is a Csatából lett MTK-t erősíti (Fotó: Action Images)
Az MTK csütörtökön hivatalos sajtótájékoztatón is bejelentette, hogy a 123 éves egyesület újabb szakosztállyal bővült: a Csata DSE ritmikus gimnasztikázói a jövőben a kék-fehéreket képviselik. A Csata tornászai már a 2011 eleji versenyeken is MTK-s színekben indultak.

Az Óbuda mellett a legerősebb magyar „rg-műhelynek” számító Csata felnőttválogatott kerettagok sorával – Forray Fanni, Horváth Csinszka, Boldizsár Blanka, Vancsó Dorottya – erősíti az MTK-t.

„Az MTK tavaly májusban megválasztott elnöksége az elmúlt időszak során kidolgozta azt a 2020-ig tartó hosszú távú stratégiai programot, amelynek egyik fontos pontja a meglévő szakosztályok számának növelése – mondta Deutsch Tamás, az MTK elnöke. – Tavaly májusban 11 működő szakosztálya volt az egyesületnek, ma már 14-nél tartunk.”

Az európai parlamenti képviselő hozzátette, azért választottak női sportágat, mert fontosnak tartják a nők bevonását a sportba.

„Terveink szerint 2012 augusztusától elindítjuk az MTK sportiskoláját, és szeretnénk létrehozni a ritmikus gimnasztikázók számára egy önálló edzőközpontot – fogalmazott Deutsch. – Az rg pontozásos sportág, de mind a versenyzőknek, mind a felkészítőknek rosszat tesz, ha a bírók hibás ítéletei miatt a mutatott teljesítmény és az elért eredmény nincs összhangban. Az MTK ezen a vonalon is szeretne előremutató lépéseket tenni.”

A csütörtökön bemutatott MTK-Gradex-Garantiqa rg-szakosztályt Lazsányi Erika vezeti, az igazgató Lauber Zsófia, az utánpótlás-vezető pedig Gelle Noémi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik