MOB: várják a fair play díjakra vonatkozó javaslatokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.03. 13:56
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play testülete január 15-ig várja a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2018-as évre vonatkozó fair play díjakat.

Pályázni, javaslatot tenni fair play cselekedet, életmű, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában, valamint fair play a művészetben, a tudomány területén kategóriában lehet.

„Évről évre egyre több kiemelkedő fair play cselekedet jut tudomásunkra, bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes tetteket” – mondta Kamuti Jenő, a bizottság elnöke. Hozzátette: cselekedet kategóriában elsősorban olyan jelöléseket kérnek, amelynél a gesztus a győzelembe került, kerülhetett volna, vagy hatással volt eredményére. Szabadidősport kategóriába az amatőr sporteseményen történt fair play tetteket kérik jelölni, a kiemelkedő edzői, sportvezetői és szervezői példákat a sport szolgálatában kategóriába javasolják.

A testület azt is várja, hogy akinek „tudomása van a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról vagy a fair play értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről”, jelezze a fair play bizottságnak.

A javaslatokat a fair play rövid leírásával és indoklással együtt kell eljuttatni a kamuti.jeno@olimpia.hu címre. A díjátadó ünnepségre várhatóan 2019 tavaszán kerül sor.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik