Négyesfogat-hajtó Eb: magyar versenyzők díjhajtásával kezdődött a verseny

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 11:39
null
Magyar versenyzők díjhajtásával kezdődött a budapesti négyesfogat-hajtó Eb (Fotó: hippoevent.at/Szűcs-Vida István)
Három hazai versenyző díjhajtásával kezdetét vette a Kincsem parkban a vasárnapig tartó négyesfogat-hajtó Európa-bajnokság.

 

Elsőként, 10 órakor, a napsütéses, kora őszi időben Vida József hajtott a díjhajtó négyszögbe. A fogatban lévő lovak idomítottságáról, hajlékonyságáról, a négy ló együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról számot adó első számban a zsűri 68.82 hibapontra értékelte az első tízperces programot. Az utána következő Szakács Róbert és Papp János egyaránt megelőzte honfitársát.

A szerdai sorsolás alapján a kontinensviadal első versenynapján még további négy magyar kezdi meg a szereplését: ifj. Galbács Ferenc, a csapattag ifj. Dobrovitz József, továbbá Galbács Ferenc és Váczi István. A másik két, csapatversenyben is érdekelt magyar hajtó, a 2004-ben vb-aranyérmes Dobrovitz József és a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán pénteken mutatja be díjhajtását.

A 12., jubileumi Eb – az elsőt éppen 50 éve ugyancsak Budapesten rendezték – állatorvosi vizsgálatán a 215 résztvevő lóból egy külföldit zárt ki a zsűri.

Az Eb-n csütörtökön és pénteken a díjhajtást rendezik, szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a verseny. A program mindennap 10 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik