Koronavírus: újabb sporteseményeket halasztanak el

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.18. 14:17
null
John Obi Mikel szerződést bontott török klubjával (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt további sporteseményeket halasztanak el vagy törölnek világszerte.

 

Szerdán törölték a tornászok egyéni összetett világkupáját, amelyre április 4-én és 5-én került volna sor Tokióban. Az olimpiai tesztverseny helyett a japán szervezők ugyanazon a hétvégén megpróbálnak elvégezni egy úgynevezett működési tesztet, de egyelőre nem világos, hogy ezen részt vehetnek-e sportolók. Még 15 olyan tesztesemény van a versenynaptárban, amelyet az ötkarikás játékok szervezői nem mondtak le.

Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a második számú kontinentális klubsorozatát, az AFC Kupát, egyben reményét fejezte ki, hogy az elhalasztott mérkőzéseket később pótolhatják.

John Obi Mikel közös megegyezéssel szerződést bontott a török bajnokságban listavezető Trabzonspor csapatával. A Chelsea korábbi középpályása kijelentette, hogy ebben a kritikus helyzetben nem szeretne futballozni, hiszen most mindenkinek otthon kell lennie a családjával és a szeretteivel. A 32 éves nigériai játékos tavaly igazolt a Trabzonsporhoz, a szerződése jövő májusig szólt. A török élvonal küzdelmei a járvány ellenére sem szünetelnek, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött megrendezik.

Elhalasztják az Amstel Gold Race országúti kerékpárversenyt, amelyre április 19-én került volna sor. A holland klasszikus egynapos viadal szervezői reményüket fejezték ki, hogy a pótlásra találnak egy későbbi időpontot a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában. A nemzetközi szövetség (UCI) már korábban április 3-ig minden versenyt leállított, az utolsó viadal a múlt szombaton befejeződött Párizs–Nizza volt.

Kenyában az atlétikai szövetség valamennyi edzőtáborát bezáratta, illetve úgy döntött, a klubokban sem lehet tréningezni. A szövetség azt javasolja, hogy a sportolók egyedül készüljenek a továbbiakban.

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség elhalasztotta a szlalom szakág kontinensviadalát, amelyet a Londontól mintegy ötven kilométerre található Lee Valley White vizisport központban rendeztek volna májusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik