Koronavírus: a teqball tulajdonosa gyerekeknek segít

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 23:06
null
A Docler 300 számítógéppel segített
A magyar fejlesztésű teqballt világhódító útjára indító Docler Holding a segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva 1000 vadonatúj számítógépet adományoz távoktatásban résztvevő gyermekeknek.

Révész Máriusz akciócsoport-vezetőt és Gattyán Györgyöt, a Docler cégcsoport tulajdonosát a Pest Megyei TEGESZI Monori Gyermekotthonban fogadták, melynek lakói 300, összesen 100 millió forint értékű számítógéppel gazdagodtak.

Gattyán György alapítványai a koronavírus-járvány elleni küzdelem első napjaiban az adományozók sorába léptek, és már a veszélyhelyzet kihirdetésének hetében százmillió forintot osztottak szét hat budapesti kórház között. Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal és a Maruzsa Zoltán államtitkár által irányított Oktatási Akciócsoporttal együttműködő Docler és Gattyán Alapítványok adományai között megtalálhatók a számítástechnikai eszközök is.

Simon Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok ne maradjanak le a tanulásban, és ennek első állomása, hogy nem maradjanak ki belőle. Ennek érdekében minden kínálkozó megoldást igénybe vesznek. Kiemelte, hogy az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal rendszeresen egyeztetnek, hogy minél több informatikai eszközt nélkülöző háztartásba eljuttassanak számítógépeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik