Konferencia: magyar sportszakemberekre figyeltek Lisszabonban

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 19:39
null
Szakmai konferenciát tartottak Lisszabonban a magyar sportélet kiválóságai
Címkék
A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya és Magyarország lisszaboni nagykövetsége szervezésében nagy érdeklődéssel kísért sporttudományos konferenciára került sor április 10-én a portugál fővárosban az Universidade de Lisboa Testnevelési Karán. Az egyetem dísztermében az eseményt Luis B. Sardinha rektor nyitotta meg, majd Breuer Klára, Magyarország lisszaboni nagykövete üdvözölte a hallgatóságot.

 

Az egész napos szakmai konzultáció keretében a magyar sportélet olyan kiválóságai tartottak előadást, mint Mocsai Lajos (kézilabda), Kásás Zoltán (vízilabda), Sós Csaba (úszás) és Szabó Tamás (utánpótlás-nevelés), illetve Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum elnöke. Horváthné Négyessy Katalin lisszaboni külgazdasági attasé a magyar gazdaság sikereiről és sportdiplomáciáról tartott prezentációt.

A rendezvény egyértelműen szolgálta azt a célt, hogy a sportnemzetként ismert Magyarország kapcsán ne csupán a futballról tudjanak a portugál sportéletben, a szakmai közönség megismerhette a sikeres csapat- és egyéni sportágainkat is.

Képviseltették magukat a Portugáliában már elterjedőben lévő magyar sportinnováció, a Teqball képviselői is. A rendezvény keretein belül ismételten nagy sikerrel mutatták be a „Magyarok a portugál labdarúgásban” című kiállítást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik