Kick-box vb: Görbics Gábor is győzelemmel nyitott

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 17:02
null
Görbics Gábor (kékben) nehéz kezdés után felülkerekedett ellenfelén (Fotó: Török Attila)
Nehezen indult be, de legyűrte török ellenfelét szerdai nyitó meccsén a világ- és Európa-bajnok Görbics Gábor.

Szerdára is maradt olyan magyar favorit, aki még nem mutatkozott be a budapesti kick-box világbajnokságon, Görbics Gábor azonban pótolta ebbéli „hiányosságát” a BOK-csarnokban: másfél órával az eredetileg kiírt időpontnál később, de végre ringbe lépett első vb-mérkőzésén. A jelentősnek mondható csúszás miatt ezúttal nem tartották meg a szokásos ebédszünetet, a ringmeccsek megszakítás nélkül mentek, ez érdekes közjátékot is produkált.

A zenés formagyakorlatok eddig mindig az ebédszünetben, a délután kettő és három óra közötti sávban voltak lezavarva, hogy a gyakorlatokhoz elengedhetetlen dübörgő muzsikával ne zavarjanak senkit – most azonban, mivel a „ringeseknek” nem volt szünet, úgy esett, hogy Görbics a kötelek között éppen a második menetben püfölte ellenfelét nagy ügybuzgalommal, amikor váratlanul felbőgött a rockzene a hangfalakból, ami alighanem Juhász Gábor szövetségi kapitány tanácsait is elnyomta többé-kevésbé…

A K–1-ben profi világbajnok, kick-boxban full-contact szakágban szereplő klasszist azonban szerencsére ez sem tudta kizökkenteni: bár az első két menetet egyaránt hátrányban kezdte meg a török Unay Galip ellen, a végére magabiztosan visszahozta a meccset, rutingyőzelemmel indítva ezzel a hazai vb-t.

„Bemelegítettem ugyan a mérkőzés előtt, de úgy látszik, nem volt elég – az első két menetet ezért hátrányban kezdtem, így pedig nagyon nehéz volt bokszolni – magyarázta a meccs után Görbics. – Az első meccs mindig a legnehezebb, ez a török srác pedig egyáltalán nem volt ügyetlen. Profi mérkőzéseken sokkal jobban kijönnek a nagy ütések, itt csak ilyen kapkodás van, de szerencsére így is sikerült győznöm, ennek pedig nagyon örülök. Innentől aki csak szembejön, meg kell verni, és meg kell nyerni a tornát!"

Másik világbajnokunk, Habash Antoine már sokkal egyértelműbb mérkőzésen diadalmaskodott késő délután, gyakorlatilag agyonverte izraeli ellenfelét, Arie Yehouda Levyt, így az ő éremszerzésében is tovább reménykedhetünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik