Kick-box: elmaradnak a magyar bajnokságok a járvány miatt

Vágólapra másolva!
2020.11.03. 15:42
A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a kick-box magyar bajnokságok.

A Magyar Kick-box Szakszövetség (MKBSZ) keddi tájékoztatása szerint szombaton lett volna a hazai bajnokságok első állomása Szombathelyen, de az MKBSZ elnöksége úgy határozott, hogy sem a vasi székhelyű versenyt, sem pedig a többi hat szakág magyar bajnokságát nem rendezi meg.

Galambos Péter, a szövetség elnöke elmondta, fájó szívvel törölték az év végi versenyeket, de ezt tartja a felelős döntésnek. A sorozat a light-contact és kick-light ob-val kezdődött volna Szombathelyen, két hétre rá Orosházán bonyolították volna le a formagyakorlat ob-t, és tervben volt az utánpótlás, a pointfighting és a három ringes szabályrendszer magyar bajnoksága is még az idén.

„Ahhoz képest, amikor a nyár végén meghoztuk a döntésünket az ob-k megrendezéséről, mára a koronavírus-helyzet nagyságrenddel romlott, és várhatóan tovább súlyosbodik. Ez volt a legfőbb oka a dolgok újragondolásának. Most jóval nagyobb kockázata van annak, hogy az egyik vagy másik versenyünk esetleg fertőzési gócponttá válik. A kérdés az volt, hogy tudjuk-e és akarjuk-e vállalni ezt a kockázatot a jelenlegi körülmények között” – magyarázta Galambos Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik