Kékszalag: az RSM sorozatban a harmadik győzelmére hajt

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 17:49
null
Holczhauser András, Kalocsai Zsolt és Zolnai György (Fotó: Tumbász Hédi)
Sorozatban a harmadik győzelmére hajt az RSM az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A legendás tókerülő verseny július 14-én 9 órakor rajtol Balatonfüredről.

 

MINDEN EDDIGINÉL SZOROSABB KÜZDELEM várható az idei Kékszalagon, pedig már tavaly is mindössze két perc döntött a Vándor Róbert kormányozta RSM, és a 7 óra 13 perccel csúcstartó Fifty-Fifty között.

A verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján Kalocsai Zsolt, az RSM csapatmenedzsere elmondta: megcélozzák a harmadik győzelmüket, a Nemzeti Sportnak nyilatkozva Vándor Róbert pedig azt is hozzátette, áprilisban talán ők voltak az első csapat, amelyik elkezdte a felkészülést a tókerülőre.

„Lelkesen készülünk, mindenki nagyon motivált, mert nagyon jó lenne sorozatban a harmadik győzelmet megszerezni – mondta Vándor Róbert. – Talán mi kezdtük el elsőként a felkészülést, mi indultunk a legtöbb versenyen, a csapaton nem változtattunk, a hajón is csak kisebb fejlesztéseket hajtottunk végre. Felépítettük a felkészülésünket, amellyel jól haladunk, és nagyon várjuk a Kékszalagot. Az idei talán még izgalmasabb lesz, mint az előzőek, hiszen hat-hét hajó is esélyes a végső győzelemre.”

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára bepillantást adott a kulisszák mögé: elmondta, hogy a Kékszalag-fesztivál a július 9-i Fehér Szalaggal indul. Másnap rendezik meg az ifjúsági vitorlázók számára a Kékpántlika versenyt, amelyhez egy családi nap is kapcsolódik korábbi győztesek részvételével.

„Nem titkolt célunk mindezzel, hogy közelebb hozzuk a Kékszalagot és kísérőrendezvényeit a fiatalokhoz, valamint a családokhoz. Meglepetéssel is készülünk, szeretnénk a leggyorsabb katamaránokat a befutó után kézzelfoghatóvá tenni a nagyközönségnek a Tagore-sétányon” – fogalmazott a főtitkár. Hozzátette, idén is megrendezik az Audi Speed Challenge-et a Kékszalag második napján a leggyorsabb hajók részére.

Érdekesség, hogy a győztes az idén is Herendi trófeát vihet haza, amelyen a kék és az arany dominál, és egy vitorláshajó sziluettje látható rajta.

Az először 1934-ben kiírt Kékszalagra tavaly 556 hajó nevezett, ennyien vágtak neki a mintegy 150 kilométeres távnak a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Keszthely–Balatonfüred vonalon.

A Kékszalagot az M4 Sport élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik