Karate-vk: Klement Kármen 7. lett a moszkvai PL-versenyen

Vágólapra másolva!
2019.10.06. 20:30
null
Klement Kármen és edzője, Egri Tamás Moszkvában (Fotó: Career Sport Management)
Hetedik helyet szerzett a moszkvai Premier League-állomáson Klement Kármen, a Vasas karatésa. A sportolónő – a mezőny egyetlen U21-es résztvevőjeként – idei legjobb eredményét érte el a világkupa-sorozat élvonalában.

A mínusz 50 kilogrammban versenyző Klement Kármen annak ellenére is remekelt Moszkvában, hogy a sorsolás egyáltalán nem kedvezett számára, ugyanis már az első körben összekerült az egy hónappal ezelőtt, Tokióban győzedelmeskedő Sara Bahmanyarral. Az iráni versenyző esélyeshez méltó teljesítménnyel 6:0-ra legyőzte magyar riválisát, aki így a vigaszágra került. Ezt követően viszont kétszer is győzött, s csak a spanyol Nadia Gómez Morales tudta megállítani, vele szemben nagy csatában, 3:2-re maradt alul. Mindez azt jelentette, hogy 7. helyen zár.

Chile óta csakis erre a Premier League-versenyre készültünk. Specifikusan az ellenfelekre próbáltunk felkészülni és igyekeztünk kiküszöbölni az eddigi versenyeken előjött hibákat. Minden edzésen erre gondoltam, ezt a verseny terveztem. Hogy min kell változtatni a korábbiakhoz képest és mi az, ami jó volt, így érdemes megtartani. Tudtam, hogy csak akkor leszek elégedett, ha a lehető legtovább jutok” – kezdte értékelését a Career Sport Management által küldött közleményben Klement.

Csak kevesen voltak, akik a résztvevők közül ne lettek volna előttem a világranglistán. Az első ellenfelem különösen nehéz volt: Sara Tokióban is győzött, és most is. A vigaszág jobban alakult, először az algériai Imane Taleb ellen mentem, akit sikerült öt nullára legyőzni, majd a Hong Kong-i Tsang Yee Tinggel találkoztam. Nagyon élveztem ezt a meccset, úgy érzem, ellene tudtam kihozni magamból a legjobb teljesítményt az egész versenyen. Egy nagyon jó ütemben indított hátsókezes ütéssel szereztem meg a pontot ellene, majd taktikusan tartottam ezt az előnyt az egész mérkőzésen.

Ezt követte a már említett korosztályos világbajnok, Gómez Morales elleni küzdelem, aki ellen nagyon kis különbséggel, de alulmaradt Klement.

Szeretném, ha a jövőben is tudnám tartani ezt a teljesítményt és állandósulnának a hasonló helyezések. Ha esetleg minél többször meg tudnám közelíteni a dobogót, esetleg éremért is küzdhessek. A következő fő verseny számomra az U21-es világbajokság lesz Chilében. Hétfőn érünk haza, onnantól főleg erre készülünk, egy lengyelországi kitérővel, ahol a jövő évi felnőtt Európa-bajnokság egyik kvalifikációs versenye lesz – tekintett előre a Vasas versenyzője, akinek nagyon jót tett a moszkvai verseny.

A chilei korosztályos vb-t október 23. és 27. között Santiagóban rendezik, majd november végén, Madridban jön a naptári év utolsó Premier League világkupa-versenye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik