Karate: Rabat helyett Lisszabonban Tokióért

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 18:46
A karatésok világszövetsége (WKF) a koronavírus-járvány miatt április elejéről október végére halasztotta a marokkói fővárosba tervezett Premier League-viadalt, amely egyik állomása lett volna a tokiói olimpiára kvalifikáló világkupa-sorozatnak – adta hírül az MTI a hazai sportági szövetségre hivatkozva.

Az ötkarikás programban a tavalyról az idei nyárra halasztott játékokon bemutatkozó küzdősport irányítói a rabati torna helyére a lisszaboni pontszerző PL-versenyt illesztették be, amely április 30. és május 2. között lesz a portugál fővárosban.

E hét végén megtartják az olimpiai selejtezők isztambuli versenyét is 72 ország több mint 600 karatékájának részvételével. A törökországi lesz több mint egyéves szünet után az első világverseny a sportágban.

Az eseményen magyar csapat is indul, soraiban több válogatott sportolóval, így a nevezettek között van a tokiói részvételre legesélyesebbnek számító Hárspataki Gábor (75 kg), Tadissi Martial (67 kg), Nagy Botond (férfi formagyakorlat) és Sterck Laura (női formagyakorlat).

A péntektől vasárnapig tartó isztambuli versenyt a WKF járványügyi protokolljának megfelelően rendezik meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik