Karate: Hárspataki Gábor ezüstérme Fudzsejrában

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.02.20. 16:28
null
Hárspataki Gábor ezüstérmet szerzett a karatés világversenyen (Fotó: Magyar Karate Szövetség)
A karatés Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert az Arab Emírségekben rendezett világversenyen.

 

A magyar szakszövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Fudzsejrában rendezték a sportág legrangosabb sorozatának, a Karate1 Premier League-nek az idei első versenyét, amelyen kategóriánként csak a világ legjobbjai, legfeljebb 32-en indulhattak, a viadalon 55 ország 342 versenyzője vett részt.

A 75 kilogrammos súlycsoportban szereplő, a tavalyi tokiói olimpián a sportág debütálásakor bronzérmes Hárspataki csoportjából két győzelemmel jutott tovább, majd egy belga riválissal szemben került az elődöntőbe. Ott a hozzá hasonlóan Tokióban dobogós ukrán Sztanyiszlav Horuna felett diadalmaskodott, a fináléban azonban 4–2-re kikapott a világbajnoki ezüstérmes egyiptomi Abdalla Abdelaziztól.

A viadalon heten képviselték a magyar színeket, Hárspataiki mellett a 67 kilogrammosok között érdekelt Tadissi Martial szintén éremért mérkőzhetett, az UTE sportolója a harmadik helyért vívott csatában 4–3-ra alulmaradt az olasz Luca Marescával szemben, ezzel ötödik lett. Sorozatban ez volt a negyedik világversenye, amelyen éremért léphetett tatamira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik