Karate Eb: négy magyar küzdhet éremért szombaton

Vágólapra másolva!
2017.05.05. 08:48
Négy magyar induló küzdhet szombaton bronzéremért a törökországi Kocaeliben zajló karate Európa-bajnokságon.

A csütörtöki nyitányon az egyéni számok selejtezőit rendezték. A tíz érdekelt magyar versenyző közül formagyakorlatban Nagy Botond, küzdelemben pedig Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel menetelt eredményesen, s jutott el az éremszerzés kapujáig.

A hazai szövetség pénteki tájékoztatása szerint ennyi éremesély felnőtt Eb-n a sportág történetében csupán egyszer volt, 2013-ban Budapesten.

Ez az első kontinensviadal azután, hogy tavaly augusztusban eldőlt: történetében először a sportág ott lehet az olimpián, mégpedig a 2020-as tokiói játékokon.

Nagy Botond kata versenyszámban simán verte moldovai és holland ellenfelét, a harmadik fordulóban azonban a spanyol világklasszis Quintero megállította. A vigaszágon azonban újra nyert, ezzel – akárcsak egy éve – ismét a harmadik helyért lép majd tatamira.

Kumitében a tavalyi vb-ezüstérmes és Eb-harmadik Tadissi Martial a 67 kilósok között három körön át nem talált legyőzőre, szerb, ukrán és görög ellenfélen keresztül jutott a legjobb négy közé, ahol a hazai színeket képviselő Burak állta útját.

Az U21-es világ- és Európa-bajnok Hárspataki Gábor Kocaeliben bebizonyította, hogy immár teljes értékű tagja a felnőtt élmezőnynek is. A 75 kg-osok mezőnyében horvát, bosnyák, és belga riválisokat vert, a döntőbe kerülésben pedig csak a korábbi világ- és Európa-bajnok olasz Busa tudta megállítani.

Ugyancsak a finálé küszöbéig jutott a nehézsúlyú Molnár Dániel. A +84 kilós magyar karatés a selejtezők során horvát, bolgár és német ellenfelet múlt felül. Az elődöntőben azonban a kategória legnagyobb alakja, a többszörös világ- és Európa-bajnok török Erkan várta, aki végeredményben 2–0-ra jobbnak bizonyult.

Pénteken a csapat versenyszámokat rendezik, küzdelemben a magyar férfi és női csapat is ott van a mezőnyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik