Kajak-kenu: ünnep, új bajnok neve került fel a márványtáblára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 12:03
Csipes Tamara neve is felkerült szerdán ünnepélyes keretek között az örökös bajnokok márványtáblájára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában.

Az MKKSZ 2001 óta tartja számon a sportág örökös bajnokait, a cím elnyeréséhez legalább olimpiai aranyérem vagy öt világbajnoki győzelem szükséges. Csipes a tavaly augusztusi, moszkvai világbajnokságon Szabó Gabriella párjaként K-2 500 méteren, azaz olimpiai versenyszámban szerezte meg pályafutása ötödik vb-címét.

„Ez az első alkalom, hogy egy család második tagja is helyet kap a táblán” – emelte ki az edző-édesapára, az olimpiai bajnok Csipes Ferencre utalva Baráth Etele, az MKKSZ elnöke, aki
hozzátette: azt kívánja a magyar kajak-kenu sportnak, hogy az év végén újabb örökös bajnokoknak gratulálhassanak.

Az ünnepeltet Simicskó István sportért felelős államtitkár is köszöntötte, versenyzőtársa, az ötkarikás bajnok Szabó Gabriella – akinek a neve 2012 óta ugyancsak olvasható a dicsőségfalon – azt
kívánta Csipes Tamarának, hogy két év múlva az ő neve mellé is kerüljön oda az öt karika.

A Honvédban kajakozó, 25 éves Csipes az idei terveiről azt mondta: mint mindig, most is a lehető legjobb teljesítményt szeretné nyújtani, s a cél ezúttal is a világbajnoki aranyérem lesz.

Az eseményen a 2014-es év legsikeresebb utánpótláskorú versenyzői átvehették a Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics-díjakat. Ezt az elismerést hagyományosan azok a fiatalok kapják, akik a 2008-ban elhunyt olimpiai bajnok kenus méltó követőivé válhatnak.

Ezúttal a kajakos Nádas Bence és a kenus Hajdú Jonatán lett a díjazott, a díjat Angyal Zoltántól, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnökétől és Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedzőtől vehették át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik