Ironman: Hankó Dávid előtt megnyílt az út Hawaiin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 11:42
A tiszaújvárosi Hankó Dávid az egyik legígéretesebb tehetségű triatlonversenyző, aki előtt megnyílt az út, hogy idővel részvevője lehessen a legendás, Hawaiin rendezendő Ironman-küzdelemnek.

A sportoló immár a Balatonman PRO Team tagjaként készülhet arra – Plesz Botond edzői irányítása mellett –, hogy valóra váltsa a saját és a felkészülését, versenyzői karrierjét segítő szakemberek álmát.

Zelcsényi Miklós, a Balatonman PRO Team megálmodója és ügyvezetője a minapi szakmai beszélgetéssel egybekötött tesztnapon elmondta, Hankó Dávidon nincs azonnali eredménykényszer, azt szeretnék, ha néhány éven belül általa ismét lenne nemzetközi szinten is jegyzett Ironman-versenyzője Magyarországnak.

S hogy a triatlonos valóban képes a nagy eredmények elérésére, azt az ötperces, maximális erőbedobással végzett görgős teszten is bizonyította: Hankó Dávid kiemelkedő értéket produkált, mert átlagban 179 pulzusszám mellett 437 watton pörgette a versenykerékpárján a pedált.

A kiváló sportoló számára a versenyidény a meleg égövi edzőtáborozások után áprilisban egy olaszországi viadallal kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik