Ifjúsági olimpia: értékes 8. hely triatlonban; az úszók hibátlanok

Vágólapra másolva!
2014.08.18. 09:05
A Nankingban zajló második ifjúsági olimpián Lehmann Bence a nyolcadik helyen zárt triatlonban. Az úszóknál minden magyar versenyző sikerrel vette az előfutamokat, míg Gercsák Szabina cselgáncsozó már a legjobb négy között jár a 63 kilogrammosok súlycsoportjában.

Szoros csatározásokat hozott a fiúk triatlonversenye, melyben kitűnően helytállt a magyar Lehmann Bence, aki a 750 méter úszást követően a második helyen állt. A kerékpárral megtett 20 kilométert követően a versenyt vezető dán Hansentől mindössze három másodperccel maradt el, végül a hetedikként célba érő olasz Giulio Soldatival azonos idővel a nyolcadik helyet szerezte meg a 32 fős mezőnyben.Lehmann Bence, aki a 750 méter úszást követően a második helyen állt. A kerékpárral megtett 20 kilométert követően a versenyt vezető dán Hansentől mindössze három másodperccel maradt el, végül a hetedikként célba érő olasz Giulio Soldatival azonos idővel a nyolcadik helyet szerezte meg a 32 fős mezőnyben.

Az élen is holtverseny alakult ki a brit Ben Dijkstra és az új-zélandi Daniel Hoy között. A versenybíróság előbbit hozták ki győztesnek, amit az új-zélandiak megóvtak. Végül a sorrend nem változott.

Lehmann teljesítménye 55:40 perc, ami a győztes idejénél csupán 57 másodperccel volt gyengébb, s ezzel a magyar versenyző lett a 6. legjobb európai versenyző – írja a MOB hivatalos honlapja.

Az úszóknál Szilágyi Liliána a legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 méter pillangó döntőjébe, Sebestyén Dalma ugyanebben a számban negyedikként jutott be a fináléba. Férfi 200 vegyesen Grátz Benjáminért és Szabó Norbertért szoríthatunk a döntőben, míg Sztankovics Anna és Sebestyén 50 mellen, Horváth Dávid pedig 100 mellen teljesítette sikerrel a selejtezőt.

Ami a kerékpározókat illeti: a csapatverseny második napján az országúti versenyben Móricz Dániel a 15. helyen zárt, amiért két pontot kapott, a lányoknál Tolnai Zsanett a pontot nem érő 21. pozícióban fejezte be a küzdelmeket. A harmadik forduló előtt a leánycsapat a hetedik, míg a fiúk a tizenkettedikek.

Az asztaliteniszezőknél Imre Leila és Szudi Ádám a csoportküzdelmek után a 17–32. helyért játszhat tovább.

A cselgáncsozók versenyében Gercsák Szabina az első két mérkőzését összesen 43 másodperc alatt nyerte meg, két ipponjának köszönhetően már a legjobb négy között jár, ahol a holland Lisa Müllenberg lesz az ellenfele.

Vívásban a párbajtőröző Nagy Kinga a negyedik helyen jutott tovább a B-csoportból, de a nyolcaddöntőben 15:9-re kikapott az ukrán Inna Brovkovától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik