Ifi olimpia: „Nagy büszkeség, hogy Szilágyi Áronhoz hasonlítanak”

Vágólapra másolva!
2018.10.22. 13:29
Tizenkét arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szerzett a magyar küldöttség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A kardozó Pusztai Liza kadétéveire feltéve a koronát, az esélyesség terhét is legyőzve nyert aranyat. A szintén kardozó Rabb Krisztián ugyancsak nem talált legyőzőre. A tornász Balázs Krisztián bokasérüléssel lépett a szerekhez, így talán nem túlzás az mondani, igazi hőstett, hogy talajon ezüst-, nyújtón bronzérmes lett, emellett tagja volt az a dobogó legfelső fokára felálló vegyes csapatnak is. 

„Verseny közben nem éreztem magam túl jól, eléggé izgultam, nagyon-nagy volt rajtam a teher. De sikerült ezt leküzdenem – vallotta be a már felnőttek között is vb-bronzéremmel rendelkező Pusztai Liza. Nagyon szép eredménnyel zártam le a kadétéveimet, örülök, hogy teljes lett az éremgyűjtemény. Remélem, hogy a felnőttkorosztályban is sikerül megszereznem az olimpiai, a világ- és az Európa-bajnoki címet.”

Rabb Krisztiánt már most a kétszeres olimpiai bajnokSzilágyi Áronhoz hasonlítják, erről a 16 éves kardvívó így vélekedik:

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy hozzá hasonlítanak, de hogy olyan is legyek, mint ő, még sok mindent le kell tenni az asztalra. Az ifjúsági olimpiai bajnoki cím bizonyította, hogy van értelme a sok munkának, ezért küzdök, dolgozom tovább, ahogy eddig is tettem.”

Balázs Krisztián talajon ezüst-, nyújtón bronzérmes lett, és tagja volt az aranyérmes vegyes csapatnak is (Fotó: Tumbász Hédi)
Balázs Krisztián talajon ezüst-, nyújtón bronzérmes lett, és tagja volt az aranyérmes vegyes csapatnak is (Fotó: Tumbász Hédi)

A tornász Balázs Krisztiánt többen is próbálták lebeszélni a versenyzésről a sérült bokája miatt, őt azonban nem lehetett meggyőzni. Talajon ezüst-, nyújtón bronzérem lett a jutalma a kitartásának.

„Az edzőm is mondta, és többen rám is írtak, hogy ne induljak el, ne kínozzam magam, de éreztem, hogy ebből még kisülhet valami jó. A verseny közben próbáltam keveset gondolni a fájdalomra, elégedett vagyok az eredményekkel.”

A HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK ÚSZÓKKAL, KÉSELY AJNÁVAL ÉS MILÁK KRISTÓFFAL KÉSZÜLT INTERJÚNKATITTTEKINTHETIK MEG, MÍG A KÉPGALÉRIAIDE KATTINTVAÉRHETŐ EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik