Hegymászás: Suhajda Szilárd és Klein Dávid külön utakon

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 19:49
null
Suhajda Szilárd (Fotó: Walczer Patrik/Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra)
Címkék
A két hegymászó 2016 óta közösen próbált minél több nyolcezres hegyre feljutni, s ez idő alatt öt expedíción is részt vettek.




Öt és fél év közös munka után Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön, egyéni céljaikra összpontosítva folytatják az expedíciós hegymászást. A páros 2016 nyarán jelentette be, hogy a jövőben együtt próbálják megmászni a lehető legtöbb nyolcezer méter feletti csúcsot, s az Eseményhorizont elnevezésű vállalkozás keretein belül a K2, a Gasherbrum I (Hidden Peak), a Mount Everest és Dhaulagiri megmászásával is próbálkoztak, sőt a K2-vel kétszer (2016, 2019) is. A Makalu-experdíciót kétszer is megtervezték, de a koronavírus-járvány 2020-ban és 2021-ben is meghiúsította a vállalkozást.

„Nehéz döntést hoztunk meg Dáviddal, ráadásul nem hirtelen elhatározás volt a részünkről, hanem egy hosszú folyamat eredménye – indokolta bejelentését a Csupasportnak Suhajda Szilárd. Érett, előremutató megbeszéléseink voltak, és végül arra jutottunk, hogy a jövőben egyéni céljaink megvalósítására koncentrálunk, éppen ezért egymást tisztelve és barátsággal váltunk el.”

A teljes cikket elolvashatja a csupapsort.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik