Gyász: Samaranch különös figyelmet szentelt a magyar sportnak - Schmitt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.21. 18:50
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kijelentette, a hazai ötkarikás mozgalom mély együttérzéssel gyászolja a szerdán elhunyt Juan Antonio Samaranch korábbi NOB-elnököt, aki különös figyelmet szentelt a magyar sportnak.

„Olimpiai hagyományainkat és eredményeinket a legnagyobb elismeréssel, megbecsüléssel értékelte" – nyilatkozta Schmitt a mob.hu-n. "Elnöksége idején úgyszólván minden esztendőben megfordult Budapesten, részt vett a MOB 100 éves, majd 110 éves jubileumi ünnepségén is."

A sportvezető hozzátette, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöki tisztségét 1980 és 2001 között ellátó Samaranch több kiváló magyar sportembert személyesen is ismert, s Csanádi Árpád korábbi MOB-elnök közvetlen munkatársainak egyike volt.

„Engem a közös munkában eltöltött évek alatt barátjává fogadott" – mondta Schmitt. „Nagyon sokat tanultam tőle, például szolgált szolidaritása, humanitása, igaz embersége. Mély együttérzéssel osztozom a család gyászában."

A MOB elnöke táviratban fejezte ki részvétét az elhunyt elnök családjának és a Spanyol Olimpiai Bizottságnak.

A 89 esztendős Samaranchot vasárnap óta a Quirón de Barcelona klinikán ápolták súlyos szívelégtelenséggel, s a kórház szerdai közleménye szerint halálát a keringési és légzési rendszer összeomlása okozta. A MOB honlapja szerint a spanyol sportdiplomatát csütörtökön, Barcelonában kísérik utolsó útjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik