Golf-vb: a 35. kiemelt nagyszerű játékkal lett világbajnok

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 11:19
null
Bubba Watson kiütéses győzelmet aratott a döntőben (Fotó: Golf Digest)
Meglepetésre az amerikai Bubba Watson nyerte meg, méghozzá elképesztő fölénnyel a golfozók 10 millió dollár összdíjazású austini Match Play-bajnokságát, az idei világbajnoki sorozat második versenyét.

 

A csak a 35. helyen kiemelt Bubba Watson a csoportkörből két győzelemmel és egy döntetlennel jutott tovább, a legjobb nyolctól viszont simán nyerte mérkőzéseit a világ 64 legjobb golfozója számára kiírt, szerdán csoportkörrel kezdődő, a legjobb 16-tól egyenes kieséses rendszerben folytatódó viadalon.

Watson vasárnap az elődöntőben a világranglista első helyére törő – és a vereség miatt Dustin Johnson mögött ragadó – honfitársát, Justin Thomast győzte le úgy, hogy a 18 lyukas pályán az utolsó két szakaszt már nem kellett lejátszani, mert három ütés előnye volt. (A világelső Johnson már a csoportkörben kiesett.)

Ezek után a fináléban már a 12. lyuk után vége szakadt a szintén amerikai Kevin Kisner elleni meccsének, mivel akkor már hét ütéssel vezetett.

Egy kis stat: Tiger Woods, Phil Mickelson, Ernie Els és Rory McIlroy után Watson mindössze az ötödik golfozó, aki nemcsak világbajnoki tornából, hanem a négy kiemelt (major) versenyből is egynél többet nyert meg.

A kétszeres Masters-bajnok játékos tavaly végig formán kívül volt, így 2018-at a rangsor 117. helyéről kezdte. Ugyanakkor idén nagyszerűen golfozik, a mostani már a második US PGA-sikere volt, s így hétfőtől már a 21. a világranglistán.

A világbajnoki sorozatba tartozó verseny első helyéért Watson 1.7 millió dollárt (430 millió forint) kapott.

GOLFVILÁGBAJNOKSÁG
2018 WGC-Dell Technologies Match Play, Austin (a pénzdíj: 10 millió dollár; a pálya: 6500 m, 71 par)
Döntő

Bubba Watson (amerikai)–Kevin Kisner (amerikai) 7, 6
A 3. helyért
Alexander Norén (svéd)–Justin Thomas (amerikai) 5, 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik