Golf: ritka családi boldogság, nagy amerikai csapatsiker

Vágólapra másolva!
2015.10.11. 15:28
null
A győztes amerikai csapat (Fotó: Action Images)
Az Egyesült Államok férfi golfválogatottja nyerte meg a kétévente sorra kerülő, az idén a dél-koreai Incshonban megrendezett Presidents-kupát, miután nagy csatában 15.5–14.5-re legyőzte a házigazda nemzetközi csapatot.

 

Bár a négynapos viadal vasárnapi egyéni mérkőzésein a remek idényt futó, immár világelső Jordan Spieth kikapott az ausztrál Marc Leishmantól, az utolsó párban – amelyben a világranglista szerinti két leggyengébb csapattag játszott – Bill Haas legyőzte a dél-koreai Be Szang Munt, és ezzel kiharcolta a végső sikert az amerikai válogatottnak (Haas a 29., a kétéves sorkatonai szolgálat előtt álló Be a 88. helyet foglalja el a profi golfozók pillanatnyi rangsorában).

„Mondtam neki, nyerd meg édesanyád kedvéért, nagyon boldog lenne – örvendezett utóbb Bill Haas édesapja, Jay Haas, aki történetesen az amerikai válogatott kapitánya. – A mai napra utolsó, azaz tizenkettedik játékosnak jelöltük, de nem sejtettük, hogy ilyen izgalmas lesz a végjáték. Nem is álmodhatott volna szebb befejezést!"

A Presidents-kupa a patinás Ryder-kupa mintájára született meg 1994-ben; a Ryder-kupán az Egyesült Államok válogatottja Európával, míg a Presidents-kupán a többi földrész legjobbjaiból verbuvált nemzetközi csapattal vív meg páros és egyéni mérkőzések keretében.

Az eddigi 11 kiírásból kilencet az amerikaiak nyertek meg – győzelmi sorozatuk immár hatnál tart –, egyet a nemzetközi csapat, egy csata pedig döntetlennel ért véget.

A nemzetközi csapatot az idén négy ausztrál, három dél-afrikai, valamint egy-egy dél-koreai, indiai, japán, thaiföldi és új-zélandi golfozó alkotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik