Golf: milliót ütött össze az olasz csodagyerek, ő a legjobb újonc

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 16:23
Címkék
A mindössze 17 esztendős olasz Matteo Manassero lett a legjobb újonc az idén az európai profi golfozók körversenyén (EPGA).

Manassero októberben 17 évesen és 188 naposan megnyerte a spanyolországi Castello Masterst, ezzel minden idők legfiatalabb győztese lett az Európai PGA-körversenyen. A fiatal olasz golfozó egész éves kiegyensúlyozott teljesítményét mutatja, hogy 1.17 millió dollárnyi pénzdíj begyűjtésével a kereseti lista 31. helyéig kapaszkodott (a lista első helyén a német Martin Kaymer végzett 4.46 millió dollárral). Az áprilisi US Mastersen – az év négy legfontosabb versenyének egyikén – Manassero lett a viadal történetének legfiatalabb amatőr játékosa, egyben a legfiatalabb golfozó, aki végigjátszhatta a versenyt – azaz fél távnál megütötte a selejtezőszintet.

„Speciális díjról van szó, hiszen az életben csupán egyszer nyílik alkalom arra, hogy megnyerje az ember" – mondta Manassero, aki e trófeával olyan legendássá vált újoncok nyomába lépett, mint Nick Faldo, José María Olazábal, Colin Montgomerie és Sergio García.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik