Golf: Matt Fitzpatrick nyerte a US Opent

Vágólapra másolva!
2022.06.20. 09:28
null
Matt Fitzpatrick nyerte a US Opent (Fotó: AFP)
Címkék
Kisebb meglepetésre az angol Matthew Fitzpatrick nyerte meg a profi golfozók idei harmadik Major-viadalát, a 17.5 millió dollár összdíjazású US Opent – írja az MTI.


A Boston melletti Brookline-ban rendezett négynapos verseny roppant izgalmasan alakult, a vasárnapi 18 szakasz előtt Fitzpatrick és az amerikai Will Zalatoris azonos eredménnyel állt az élen, mögöttük egy ütés hátránnyal a címvédő spanyol Jon Rahm következett, három játékos pedig – köztük a világranglista-vezető Scottie Scheffler – kettővel volt csak elmaradva.

A kifejezetten nehéz pályán Rahm hamar kiszállt a győzelemért folyó harcból, az idei US Mastersen diadalmaskodó Scheffler, illetve Fitzpatrick és Zalatoris ugyanakkor egyaránt jól játszott, s egészen az utolsó szakasz végéig kérdéses volt, melyikük lesz a győztes. A 18. lyuk előtt az angol egy ütéssel vezetett amerikai riválisai előtt, elütése azonban nem volt igazán jó, labdája homok bunkerben landolt, de onnan bravúrosan egyből a lyuk közelébe juttatta a labdát, majd két gurítással az alapütésszámnak megfelelő eredménnyel zárta a szakaszt.

A győzelme viszont még ekkor sem volt biztos, mivel a viadal utolsó ütése Zalatorisé volt, aki öt méterről guríthatott azért, hogy egyenlítsen, ami végül csupán néhány milliméteren múlt, a labda azonban nem esett a lyukba.

A 27 éves Fitzpatrick karrierje első Major-győzelmét aratta, ami egyúttal a US PGA Touron is az első sikere. Az első helyért 3.15 millió dollárt kapott.

A 25 éves Zalatoris alig egy éven belül a harmadik Major-versenyén végzett a második helyen hajszállal lemaradva a sikerről: májusban a PGA Championshipsen rájátszásban kapott ki Justin Thomastól, míg a tavalyi US Mastersen egy ütéssel maradt el a győztes Macujama Hideki mögött.

VÉGEREDMÉNY
1. Matthew Fitzpatrick (angol) 274 ütés (68, 70, 68, 68)
2. Scottie Scheffler (amerikai) 275 (70, 67, 71, 67) és
Will Zalatoris (amerikai) 275 (69, 70, 67, 69)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik