Golf: bejött a lottóötös, hole-in-one Zalacsányban

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.09.11. 11:46
null
Krämer András (balról a negyedik) a magyar bajnoknak járó serleggel (Fotó: caddie.hu)
Címkék
A magyar MidAmatőr Bajnokságok történetében először ütött hole-in-one-t golfozó, ráadásul egymás után kettő is.

 

Rendkívül erős mezőny gyűlt össze a zalacsányi Zala Springs Golf Resortban rendezett Tesla Universal 7. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokságon, amelyen már az első játéknap kiélezett küzdelmeket hozott, a legnagyobb szenzációt pedig két olyan játékos szállította, akitől ez előzetesen nem volt elvárható.

A MidAmatőr Bajnokságok történetében még sohasem ütöttek hole-in-one-t (amikor a játékos a kezdőütésből egyből a lyukba talál), ennek körülbelül annyi az esélye, mint egy lottóötösnek. Azonban ez a második játéknapon kétszer is bekövetkezett.

Az első hole-in-one-t Bernhardt Tibor ütötte a 8-as, par-3-as szakaszon egy 4-es hibrid ütővel, míg a másodikat Carl Coleman az 5-ös szakaszon 7-es vassal. A játékosokat a hagyományoknak megfelelően pezsgővel ünnepelték a klubházban.

A legnagyobb izgalmak a harmadik napra maradtak, amelyen már csak a mezőny fele játszott? 78 játékos jutott be a döntőbe, ahol mind a nemzetközi, mind magyar kategóriában rájátszással dőlt el a bajnoki cím sorsa.

A nemzetközi kategória első helyezettje – immár harmadik alkalommal – Franz Prem lett, aki Jos Galt győzte le a ráadásban. A magyar bajnoki cím sorsa ugyancsak kiélezett helyzetben, szétütéssel dőlt el, Krämer András és Koller György párharcából Krämer jött ki győztesen.

A nőknél a nemzetközi verseny bajnoka Nina Banovic lett, a magyar bajnoki trófeát a nemzetközi kategória ezüstérmese, Turkovics Ilona szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik