Golf: 11-edszer is Tiger Woods az év embere a társak szerint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 22:29
Noha az idén sem nyert kiemelt versenyt, és az amerikai idény összesített eredménylistáján (FedEx-kupa) az utolsó versenyen a svéd Henrik Stenson mögött a második helyre csúszott, Tiger Woodsot választották meg az Amerikai PGA-körverseny 2013-as legjobb játékosának.

Tiger Woods 2009 óta először, összességében 11. alkalommal érdemelte ki az elismerést (PGA Tour's Player of the Year), amelynek értékét az adja, hogy a versenytársak – közülük is az adott évben legalább 12 versenyen rajthoz állók – szavazatai alapján ítélik oda. A 37 éves amerikai golfozónál többször senki sem kapta meg ezt a díjat.

A világranglistát vezető Woods az idei első 11 versenyéből ötöt megnyert, később azonban nem sikerült győznie, amiben visszatérő hátsérülése is szerepet játszott.

Pénteken bejelentették azt is, hogy az év újoncának a húszéves, szintén amerikai Jordan Spieth-t választották meg, aki állandó PGA Tour státusz nélkül kezdte az évet, majd 19 évesen, 11 hónaposan és 18 naposan tornát nyert (1931 óta nem volt ilyen fiatal tornagyőztese a körversenynek), kilenc viadalon végzett a top 10-ben, és végül negyedik lett az éves kereseti listán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik