Fradi Fair Play Díj: idén Szirmák és Mándli kapott elismerést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.29. 20:02
Másodszor adták át a Fradi Fair Play Díjakat, amelyeket idén Mándli Fanni, a zöld-fehér klub 12 éves triatlonistája és Szirmák Botond, az egyesületet több projektben is támogató Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke vehetett át a csütörtöki gálán.
Bácsi Péter adta át az egyik díjat Mándli Fanninak (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Bácsi Péter adta át az egyik díjat Mándli Fanninak (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

Az Elek Gyula Arénában megtartott eseményen Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a Ferencváros 2017-ben, a honi sportegyesületek közül elsőként hozta létre a klub fair play bizottságát.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója azt mondta, hogy idén háromszor annyi jelölés érkezett, mint tavaly. Hangsúlyozta, ez is azt bizonyítja, sikerült hagyományt teremteniük, majd megállapította, hogy a klubnál a díj létrehozása óta elkezdtek a fair playről beszélgetni, az edzők és a szülők ebből a szempontból is figyelik már a gyerekeket.

„A győzelemnél csak egy dolog fontosabb, az út, ahogyan eljutsz odáig. Az is lényeges, hogy a győzelmet sportszerűen, tiszta eszközökkel, becsületesen érjük el” – hangoztatta Nyíri Zoltán.

„Az Igazi Zöld-fehér Hős” elismerést Mándli Fanni triatlonista érdemelte ki, aki júliusban a veresegyházi aquatlon országos bajnokságon a verseny elején komoly lábsérülést szenvedett, de csapattársaira is gondolva nem adta fel a küzdelmet, és végigúszta, majd lefutotta a távot. Fanni díjazásához hozzájárult az is, hogy példamutató magatartás, a sporthoz és a klubjához való kiemelkedően pozitív hozzáállás jellemzi.

A „Fradi Szív” kategóriában elismert Szirmák Botond gyerekkora óta Fradi-szurkoló, és a Provident vezérigazgatójaként több projektben is támogatta a klubot. Az indoklás szerint így valósulhatott meg a Népligeti Sportközpontban a Provident Park, valamint egy parkoló. Ugyancsak neki és cégének köszönhető, hogy a klub faültetésbe kezdhetett, továbbá hogy a Groupama Aréna mellett egy másik, mozgássérültek számára kialakított parkoló is épült.

Az elismeréseket több száz fiatal ferencvárosi sportoló jelenlétében megtartott gálán Bácsi Péter világbajnok birkózó, a Fradi Fair Play Bizottság társelnöke adta át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik