Férfi torna Eb: Balázs Krisztián aranyérmes lett a juniorok versenyében

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.13. 11:15
null
Balázs Krisztián aranyérmet szerzett a törökországi Eb-n (Fotó: Török Attila – a kép illusztráció)
Balázs Krisztián nyújtón arany, Molnár Botond talajon bronzérmet nyert a juniorok versenyében a törökországi Mersinben zajló férfi torna Európa-bajnokság záró napján.
Az európai szövetség honlapja szerint Balázs Krisztián 13,366 pontot kapott, és csaknem fél ponttal megelőzte a második helyezett török Mert Efe Kilicert. A Ferencváros tornásza – aki pénteken bronzérmes volt egyéni összetettben – korláton negyedik, gyűrűn hatodik, lólengésben hetedik lett vasárnap.

Molnár Botond, a Győri AC sportolója 13,400 pontot kapott talajgyakorlatára, így a litván Gytis Chasazyrovas és az ukrán Ivan Sevruk mögött harmadik lett.

A juniorok szerdai csapatversenyében ezüstérmes magyar válogatott további tagjai közül Dobrovitz Ádám gyűrűn, Závory Szilárd pedig ugrásban végzett az ötödik helyen.

A mersini Európa-bajnokság vasárnap délután a felnőttek szerenkénti döntőivel zárul. A koronavírus-járvány miatt az eseményen mindössze húsz ország képviselteti magát, a mezőny a junioroknál 65, a felnőtteknél 62 főből áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik