EYOF: ünnepélyes fogadalmat tett a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 13:19
Címkék
Kedden ünnepélyes fogadalmat tett a vasárnaptól jövő szombatig Tbilisziben zajló 13. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) résztvevő 81 tagú magyar csapat, amely nyolc sportágban képviseli az ország színeit.

Az ünnepi fogadalomtételen és csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető megjegyezte, hogy már az elindulás előtt csúcsot döntött a küldöttség, ugyanis EYOF-on még sohasem szerepelt ilyen nagy létszámú magyar versenyzői csapat. Rövid történeti áttekintésében megemlítette, hogy az EYOF-ot kétévente, a 14-17 éves korosztálynak rendezik meg, a külsőségek azonban a felnőttek ötkarikás játékát idézik, például szerepel a programban látványos megnyitó és záróünnepség.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó köszöntőjében kiemelte, hogy az európai ifjúsági olimpia a felnőtt olimpia előszobája, ahol még nem annyira az eredményesség, inkább a tapasztalatszerzés a fontos, és ha valakinek ekkor még nem teljesülnek az ötkarikás álmai, van idő a fejlődésre, a javításra.

Az ünnepélyes fogadalomtételre az adott sportág egy-egy kiemelkedő felnőtt sportolója – például Tóth Krisztián cselgáncsozó, Tóth Tímea kézilabdázó, Temesvári Andrea teniszező, Hargitay András úszó – vezette fel a fiatalokat, akik Kovács Ágnes előmondásával tették le az esküt.

A magyar versenyzők nyolc sportágban – atlétika, cselgáncs, torna, kerékpár, tenisz, kosárlabda (lánycsapat), kézilabda (fiúcsapat) és úszás – állnak rajthoz Tbilisziben.

A következő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győr rendezi 2017-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik