EYOF: Magyarország negyedik lett az éremtáblázaton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 21:04
Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) zárónapján a leány kosárválogatott bronzérme után újabb érmekkel gyarapodott a magyar dicsőségtábla. A nemzetek közötti éremtáblázaton Magyarország a 4. helyen végzett.
A XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál péntek délutáni versenyszámaiban az atléták, az úszók és a tornászok hozhattak még eredményeket, végül az úszó Matyasovszky Dalma (EuropTec-Zalavíz ÚK, edzője Horváth Csaba) arany-, a rövidtávfutó Ferenczi Melinda (Zalaszám-ZAC, Kálmán Ferenc) ezüstéremmel zárt.

A Magyar Olimpiai Bizottsága tájékoztatása szerint úszásban hét döntőben voltak versenyzőink érdekeltek. A nap utolsó előtti egyéni döntőjében 200 méter háton Matyasovszky Dalma alaposan megjavítva eddigi legjobbját, biztosan szerezte meg a 100 m hát után a hosszabbik távon is az aranyérmet. Dalma 2:13.71-es ideje új EYOF-rekordot is jelent, a régit 2005-óta nem tudták megdönteni.

A további számokban 100 háton Varga Dominik 4., 100 mellen Török Eszter 5., 100 gyorson Szucsik Bence és 200 gyorson Buskó Csenge 6., Felkai Boglárka 100 pillangón 7. lett. Az úszóprogram utolsó számában a leány 4x100-as vegyes váltóban az utolsó 50 méterre fordulva még a magyar váltó a harmadik helyen halad a cél felé, de a spanyolok végül megelőzték lányainkat, a Matyasovszky Dalma, Török Eszter, Felkai Boglárka Zsuzsanna, Buskó Csenge összeállítású négyes 4. lett.

Atlétikában Ferenczi Melinda a legjobb időt futva került a fináléba 200 méteren. A döntőben is megállta a helyét a zalaegerszegi lány, igaz holland riválisa megelőzte, de 24.11 mp-es egyéni csúcsa ezüstérmet jelentett számára.

A nap további magyar vonatkozású döntőiben Kis Réka rúdugrásban elmaradva eddigi legjobbjától 13. lett. A 4x100 méteres fiúváltó a 8. helyen ért a célba. Távolugrásban Schmidtka Vince az első ugrásánál megsérült, így helyezetlenül zárta a viadalt.

Tornában Kardos Botond három szeren is kiharcolta a döntőben való részvétel jogát. A legelőkelőbb helyezését talajon érte el, itt 4., lovon az 5., korláton a 7. helyen végzett. Dudás Norbert a tartalék sorból előlépve szerepelhetett gyűrűn a fináléba, ahol 7. lett.

A XII. Nyári EYOF záróünnepségét pénteken este rendezik.

A magyar küldöttség ezzel befejezte utrechti szereplését. A mérleg 14 érem, ebből 8 arany, 3 ezüst, 3 pedig bronz. Az egyes érmeken négy sportág osztozik: az atléták (4, 1, 0), az úszók (3, 1, 0), a cselgáncsozók (1, 1, 0) és a kosárlabdázók (1 bronzérem).

AZ ÉREMTÁBLÁZAT ÉLMEZŐNYE
1. Oroszország (30, 14, 12)
2. Nagy-Britannia (9, 14, 8)
3. Franciaország (9, 6, 7)
4. Magyarország (8, 3, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik