EYOF: letette az esküt a Hollandiába utazó csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.10. 09:59
Letette az esküt a 75 ifjúsági korú magyar sportoló, aki július 14. és 19. között indul a 12. európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) a hollandiai Utrechtben.

„Már felidézni sem tudom, melyik számokban lettem első, de azt tudom, mekkora erőt, lökést adtak a későbbi karrieremhez ezek a sikerek" – mondta videoüzenetében az 1999-es eseményen hat érmet is szerző, azóta olimpiai bajnok Risztov Éva az idei EYOF-ra utazó magyar csapat eskütételre váró tagjainak, majd előolvasta a fogadalom szövegét.„Már felidézni sem tudom, melyik számokban lettem első, de azt tudom, mekkora erőt, lökést adtak a későbbi karrieremhez ezek a sikerek" – mondta videoüzenetében az 1999-es eseményen hat érmet is szerző, azóta olimpiai bajnok Risztov Éva az idei EYOF-ra utazó magyar csapat eskütételre váró tagjainak, majd előolvasta a fogadalom szövegét.

Az ünnepélyes csapatgyűlésen a kétszeres olimpiai bajnok (1952, Helsinki és 1956, Melbourne) vízilabdázó, a 81 éves Bolvári Antal tartotta az olimpiai bajnokok zászlaját, szimbolizálva, hogy a korábbi EYOF-okon szereplő sportolók közül később többen is olimpiai érmesek lettek.

A keddi eseményen írták alá a MOB és a Samsung Electronics Magyarország Zrt. közötti újabb négyéves együttműködési megállapodást is, s ennek apropóján Facskó István, a cég elnöke elmondta, hogy közös szabadidős programokat hirdetnek a fair play jegyében, többek között a Samsung futó-, úszó- és az olimpiai zöld fesztivált is.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke sporttörténetinek nevezte a kimagasló mértékű támogatást, majd sikereket kívánt az Utrechtbe utazó magyar küldöttségnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik