EYOF: bronzérmes az ifjúsági leány kosárlabdacsapat

Vágólapra másolva!
2013.07.19. 15:42
null
A magyar leány kosárlabdacsapat
Bronzérmet szerzett leány kosárlabda-válogatottunk a XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) utolsó versenynapján Utrechtben.

A magyar kosaras lányok az oroszok ellen 80–61-re győztek, így válogatottunk a nyolc európai csapat között a harmadik helyen zárt. A torna során egyedül a csehektől szenvedtünk vereséget, az elődöntőben.

Cselgáncsban pénteken két magyar fiú és egy leány lépett tatamira. A +70 kilogrammosok közt Kárpáti Emese az első találkozó során brit ellenfelétől kikapott, így helyezetlenül zárt. Nem járt jobban a 90 kilogrammos Rudinszky Ádám sem, aki a második fordulóban maradt alul szlovén riválisával szemben. Fábián Attila (+90 kg) a második fordulóban lépett először küzdőtérre, ahol bolgár ellenfelét legyőzte, majd az elődöntőben nem bírt egy hollanddal, így a reményágon folytathatta a küzdelmet, ahol egy román versenyző jobbnak bizonyult nála, így a 7. helyen fejezte be a versenyt.

Leány kézilabda-válogatottunk az 5. helyért léphetett pályára Svédország ellen. A két csapat a selejtezők során már találkozott, akkor nem bírtak egymással. A záró napon az első félidőben még csak egy góllal vezettek a skandinávok (13–14), de a végére elfáradtak a magyarok, akik 28–20-ra kaptak ki, így hatodikok lettek.

Péntek késő délután még a tornászokért, az atlétákért és az úszókért szurkolhatunk.

A XII. nyári EYOF záróünnepségét pénteken 20 órától rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik