EYOF: a kajak-kenu is bekerülhet a győri programba

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.28. 14:26
null
Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke (balra) bejárást tartott a MOB-ban (Fotó: mob.hu)
A kajak-kenu is bekerülhet a 2017-es győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) programjába Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) elnöke szerint.

 

„Hamarosan magam is megtekintem majd, hogy Győrben három folyó találkozik, így megfelelő EOB-konszenzus esetén látványos kajak-kenu-versenyeket lehetne ott lebonyolítani az EYOF keretében" – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján az Ír Olimpiai Bizottság vezetője, hozzátéve, a remek rendezés garanciája, hogy Magyarországon rendre magas színvonalú sporteseményekre kerül sor, másrészt Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke egyben a város polgármestere is.

A 2015-ben Bakuban debütáló Európai Játékokról szólva az EOB-vezető kifejtette, hogy a többi földrész után végre Európa is „megkapja a saját játékait”, házigazdaként pedig a jövőben olyan városok jöhetnek szóba, amelyeknek „túl nagy feladat” lenne egy olimpia lebonyolítása. A 2019-es Európai Játékok kapcsán máris négy város jelezte, hogy szívesen otthont adna az eseménynek.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkárának a kérdésére válaszolva Patrick Hickey közölte, folyamatos tárgyalások folynak arról, hogy az atlétika is felkerüljön az Európai Játékok programjára, ezt egyelőre a sportolók sűrű nyári menetrendje gátolja.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsági tagjaként Patrick Hickey a birkózás helyzetéről elmondta, a sportág nemzetközi szövetségének (FILA) új vezetése komoly lobbitevékenységet folytat, hogy a birkózás ne kerüljön ki a 2020-as játékok műsorából, az EOB pedig támogatja a sportág programban tartását. Kiemelte, hogy a birkózás ott lesz a 2015-ös Európai Játékokon.

„Ez az ébresztő több más sportágra is vonatkozik, amelyek képtelenek a megújulásra és nem elég innovatívak. A birkózásban a nézőknek az is gondot okozhat, hogy megkülönböztessék a kötött- és a szabadfogást" – jelentette ki Patrick Hickey, aki jó példaként említette a cselgáncsot, amely a szabályváltozásokkal közelebb hozta a sportágat a közönséghez. A feketeöves dzsúdós sportdiplomata egyben az Ír Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnöke is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik