EYOF: a dzsudoka Pupp Rékáé a harmadik arany Utrechtben

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 15:36
Cselgáncsban született meg a harmadik magyar aranyérem a hollandiai Utrechtben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az úszóknál 400 méter vegyesen Sztankovics Dóra 4:59.73-mal bronzérmet nyert. Atlétikában, a klasszikus 100 méteres versenyszámban, Szabó Dániel 10.83 másodperces idővel, egy francia és egy spanyol legény mögött harmadik lett.

A dunaújvárosi Pupp Réka a 48 kg-os súlycsoportban egész nap magabiztosan versenyzett és a döntőben a bolgár Betina Temelkova sem tudta megállítani.

A 16-os tábla tetejéről indult magyar lány először egy svédet intézett el, és a fináléban a legjobbkor, egy-egy intés után, a hosszabbításban tudott akciót csinálni.

Az ASE Paks sportolója, Braun Ákos tanítványa tavaly harmadik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, most pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el Utrechtben.

Kosarasaink kicsit tartottak a franciáktól, mert több mint 20 ponttal verték hétfőn a belgákat, de a mieink 82–62-re lelépték őket és így már biztos, hogy a legjobb négy között folytathatják.

Sűrű napjuk volt teniszezőinknek, mert kétszer is pályára kellett lépniük. Szerencsére Valkusz Máté és Gálfi Dalma is bírta a gyűrődést, mindketten a legjobb 16 között vannak már.

Kéziseink a dánok után az oroszoktól is kikaptak, a tízgólos vereség több mint fájó.

Az úszóknál 400 méter vegyesen Sztankovics Dóra 4:59.73-mal bronzérmet nyert egy brit és egy orosz lány mögött, Abbie Wood rajt-cél győzelmet aratott, de igazából mellen robbantott. 200 méter pillangón Slezák Vivien parádés hajrával, 2:17.83-mal 4. lett. Szintén lemaradt a dobogóról Vallér Bence, aki 4:29.81-gyel negyedikként csapott célba 400 méter vegyesen.

Atlétikában, a klasszikus 100 méteres versenyszámban, Szabó Dániel 10.83 másodperces idővel, egy francia és egy spanyol legény mögött harmadik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik