Exatlon: az olimpiai 2. kajakossal felálló magyaroké a Nemzetek Kupája

Vágólapra másolva!
2020.04.03. 22:27
null
Tóth Dávid is fontos szerepet játszott a magyar csapat győzelmében (Fotó: Tv2)
A TV2-n futó Exatlon Hungary sport-realityben a több élsportolót is felvonultató magyar csapat nyerte a Nemzetek Kupája elnevezésű versenyt, a házigazda dominikaiakat, a görögöket és a péntek este sugárzott döntőben másodszor is legyőzött törököket megelőzve.

 

AzExatlon Hungaryegy2019-es, török licencen alapuló ügyességi és extrémsport vetélkedőműsor, melyben két csapatban versenyeznek a résztvevők, a játék műsorvezetője a korábbi sportriporter, Palik László. A bajnokok csapatában profi sportolók, a kihívók között amatőr sportemberek vesznek részt a gyorsasági és ügyességi feladatokban (bár a játék végén egyéni győztest hirdetnek). A játék közben időnként nemzetközi meccseket is rendeznek, amikor a bajnokok és a kihívók közös csapatban küzdenek meg más nemzetek exatlonosaival.

Az idei, második évadban négy ország részvételével úgynevezett Nemzetek Kupáját is rendeztek, amolyan betétversenyként. A magyar csapat, melyben a bajnokoknál a 2012-es londoni olimpián K–4 1000 méteren ezüstérmes Tóth Dávid mellett Busa Gabriella kick-box-, Csibi Gergely MMA-, Kempf Zoltán BMX-versenyző és Szabó Dorottya strandröplabdázó van még versenyben (korábban többek között két egykori válogatott ökölvívó, Harcsa Norbert és Kótai Mihály is szerepelt a bajnokok között, de ők már kiestek) könnyedén jutott be a pénteken adásba kerülő döntőbe. A görögök és a házigazda dominikaiak ellen egyaránt 10:4-re győzött, a törökök ellen pedig a csütörtöki adásban 10:3-ra.

A döntőben ismét a törökök következtek és a magyar csapat ezúttal is jól kezdett, két futam után 2:0-s előnyben volt. Ezt követően azonban a törökök fordítottak, 5:4-es vezetésüknél viszont éppen az olimpiai ezüstérmes kajakos, Tóth Dávid egyenlített. A folytatásban pedig az ellenfél már csak egy futamot tudott nyerni, a magyar együttes ötöt, 10:6-os sikerével pedig elhódította a Nemzetek Kupáját. Az Exatlon Hungary jövő héten a bajnokok és a kihívók versengésével folytatódik a TV2-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik