Evezős vb: Pető Zsolt a reményfutamban folytathatja

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.20. 10:44
Pető Zsolt a PR1 egypár versenyszám előfutamában az 5. helyen végzett kedden, így a reményfutamban folytathatja majd szereplését az evezősök racicei világbajnokságán.

A magyarok közül utolsóként, a viadal harmadik versenynapján mutatkozott be a küldöttség egyetlen paraevezőse, akit a második futamba soroltak. Az előfutamból az első két helyezett jutott elődöntőbe, míg a többiek a szerdai reményfutamból biztosíthatják helyüket a legjobb tizenkettő között.

A futam alapján Pető Zsoltnak nem volt esélye továbbjutni. Végig az ausztrál és a spanyol evezős haladt elöl, és végül előbbi fölényesen nyert, míg utóbbi magabiztosan tartotta a még elődöntőt érő második pozíciót. Pető a negyedik üzbégtől is messze leszakadva haladt, és 10:39.61 perc alatt teljesítette a kétezer méteres távot, ausztrál ellenfelétől 1:15 perccel, a spanyoltól közel egy perccel maradt el.

Szerdán két reményfutamot rendeznek, ott az első három között kell végezni a továbbjutásért, a többiek vasárnap a C-döntőben zárják vb-szereplésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik