Evezős vb: Pétervári-Molnár és a férfi kétpár középdöntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 14:19
A magyar egységek közül egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz, valamint a férfi kétpár is középdöntőbe jutott az evezősök racicei világbajnokságának első versenynapján.

A jövő hét végéig tartó viadalon először a királyszám, a férfi egypár előfutamait rendezték. A negyven nevezőből 35 indult, köztük Pétervári-Molnár Bendegúz, aki a legutóbbi két olimpián ebben a számban képviselte a magyar színeket. A felhős, borús, szeles napon, amelyen ennek megfelelően a vízfelületen is erős hullámok voltak – bár az olykor csendesedett, de nem szűnt meg – a magyar evezőst az utolsó, már nem teljes létszámú hatodik futamba sorolták, amerikai, dán, svájci és litván riválissal. Pétervári-Molnár 7:05.21 perces eredménnyel előbbi kettő mögött, de utóbbi kettőt megelőzve ért célba, és várja a szerdai folytatást, már a legjobb 24 között. A futamokból az első három helyezett jutott tovább, a többiekre hétfőn reményfutam vár.Pétervári-Molnár Bendegúz, aki a legutóbbi két olimpián ebben a számban képviselte a magyar színeket. A felhős, borús, szeles napon, amelyen ennek megfelelően a vízfelületen is erős hullámok voltak – bár az olykor csendesedett, de nem szűnt meg – a magyar evezőst az utolsó, már nem teljes létszámú hatodik futamba sorolták, amerikai, dán, svájci és litván riválissal. Pétervári-Molnár 7:05.21 perces eredménnyel előbbi kettő mögött, de utóbbi kettőt megelőzve ért célba, és várja a szerdai folytatást, már a legjobb 24 között. A futamokból az első három helyezett jutott tovább, a többiekre hétfőn reményfutam vár.

A következő magyar hajóra két órát kellett várni, a könnyűsúlyú kétpárok mezőnyében Galambos Péter és Tamás Bence szintén az utolsó, már nem teljes létszámú futamban indult, és négy riválisa közül mindössze egyet kellett volna megelőznie a továbbjutásért. A magyar egység végig a mezőny második felében evezett másik két hajóval, és végül 6:37.15 perccel az ír, a cseh, a japán és a dél-afrikai egység mögött ötödikként zárt, így a hétfői reményfutamra kényszerült.

A férfi kettesek negyedik előfutamában az ausztrál és a lengyel egység elődöntőbe jutását nem fenyegette veszély, a másik három hajó, köztük a jól hajrázó, de 6:40.87 perces eredménnyel csupán negyedik helyen végző magyar csapatban Simon Béla és Juhász Adrián szintén a reményfutamban folytathatja szereplését hétfő délután.

A nap utolsó magyar érdekeltségű futamára férfi kétpárban került sor, ahol Bácskai Máté és Ács Kristóf ausztrál, olasz, kanadai riválisa mögött, de 6:34.08 perces idővel jócskán a finn hajó előtt ért célba, így már biztosan ott van a 24 között, és legközelebb a szerdai középdöntőben lesz jelenése.

A magyar küldöttségben hétfőn kezdi meg szereplését a férfi könnyűsúlyú ketteseknél Szabó Bence és Furkó Kálmán, valamint női kétpárban Krémer Eszter és Preil Vivien, míg a paraevezősöknél egyedüli magyarként rajtoló Pető Zsolt PR1 egypárban kedden rajtol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik