Evezés: a Dunai Regattán a Harvard és a Princeton is indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 10:27
null
Április 25-én a dunai vízi forgalom is leáll a sportverseny miatt
Április 25-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a Dunai Regattát. Tizenkét hazai felsőoktatási intézmény, két amerikai egyetem csapata, több tízezer szurkoló és extrémsportolók is részt vesznek Magyarország egyik legnagyobb sportfesztiválján.

A rendezvényen profikból álló evezősök és amatőr sárkányhajós csapatok is megküzdenek egymással – a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem közötti szakaszon. A tavalyi bajnokok, az evezős nyolcasban címvédő győri Széchenyi István Egyetem, valamint a sárkányhajó kategóriában legjobb Szegedi Tudományegyetem is ott lesz a mezőnyben. Kuriózum, hogy két amerikai topegyetem, a Harvard és Princeton profi csapata is vízre száll. Az esemény idejére a vízi forgalmat leállítják a Dunán.

A Dunai Regattát az Antall József Tudásközpont hívta életre azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a fiatalok körében a sportos életmód fontosságát és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára.

A látványos sportverseny mellett a kilátogatóknak lehetőségük nyílik kosárlabdázni, tollaslabdázni, pingpongozni vagy jógázni és kipróbálhatnak olyan extrém és új mozgásformákat is, mint a slackline, a gauswheel, vagy a freestlyle frizbi.

A mozgásra ösztönző programokon túl nagy hangsúlyt kap a zene is. A Sound of the University öt fellépője mellett lesz Intim Torna Illegál koncert, de zenél a Drop the Cheese és DJ Whiteboy is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik