Európai Játékok: hivatalos, a teqball ott lesz az eseményen

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 13:06
null
Hivatalos, a teqball ott lesz a lengyelországi Európai Játékokon (Fotó: FITEQ)
Hivatalossá vált, hogy a magyar fejlesztésű sportág, a teqball is helyet kapott a 2023. június 21. és július 2. között esedékes krakkói Európai Játékok programjában – áll az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) közleményében.

 

A teqballt a krakkói program 16. sportágaként jelentette be az EOC, és a Nemzetközi Teqball-szövetség (FITEQ) természetesen üdvözli a hírt:

Különleges nap ez a teqballnak. Sportágunk Európában született, azon a kontinensen, amelyik azóta a globális növekedésünk középpontjában áll. Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy a legrangosabb európai multisportesemény részesei lehetünk. Hálásak vagyunk ezért az Európai Olimpiai Bizottságnak, a Lengyel Olimpiai Bizottságnak, valamint az esemény szervezőbizottságának is” – áll a FITEQ közleményében.

Az Európai Játékokon férfi és női egyesben, párosban, valamint vegyes párosban is versenyezhetnek a teqballosok.

Hasan Arat, az Európai Játékok koordinációs bizottságának elnöke elmondta: „A teqball olyan összetett sportág, amely nemcsak az ügyességen és koncentráción, hanem az állóképességen is alapszik. Nagy örömmel üdvözöljük az új sportot a 2023-as játékok programjában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik