Duatlon: Bicsák és Sárszegi nyerte meg a sprint távú ob-t

CS. M./MTICS. M./MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.23. 19:31
null
Bicsák Bence (Fotó: Mirkó István, archív)
A pécsiek két kiváló triatlonosa, Bicsák Bence és Sárszegi Noémi nyerte a sprint távú duatlon országos bajnokságot szombaton, Balatonbogláron.

 

A tokiói olimpián hetedik helyezett Bicsák – aki címvédőként indult – 49:24 perc alatt teljesítette az 5 kilométer futásból, 20 kilométer kerékpározásból és befejezésként 2,5 kilométer futásból álló távot. Bicsák Bence az MTI-nek elmondta: a verseny nagyszerű felkészülési állomás volt számára a triatlonosok hamarosan kezdődő kvalifikációs időszaka előtt.

„A pályán jól össze tudtunk dolgozni a Dévay testvérekkel, és szerencsére a végén nekem jött ki a legjobban a lépés” – mondta. Bicsák mögött a tavalyi versenyhez hasonlóan ezúttal is Dévay Márk (49:33 p) végzett, akit Dévay Zsombor (50:03 p) követett.

A nőknél tavaly győztes Bragmayer Zsanett ezúttal nem indulhatott, mert Londonban állt rajthoz egy újfajta hibridverseny, az Arena-sorozat második állomásán, amelyen 39:27 perces eredménnyel tizedik lett. A triatlonosok mobil medencében úsznak 200 métert, majd szobakerékpáron tekernek 4 kilométert és futópadon tesznek meg 1 km-t.

A tokiói ötkarikás játékokon 12. helyen végző versenyző távollétében a tavaly ezüstérmes Sárszegi lépett előre egyet az ob-n, és 55:57 perccel nyert. Sárszegi kiemelte: nagyon örül a győzelmének, miként annak is, hogy sikerült jól teljesítenie a versenyen, amelyen izgalmas küzdelmet vívott riválisaival.

„A múlt heti Európa-kupa-viadal után lelkileg is jól jött ez a mai siker, mely az első abszolút győzelmem is egyben” – nyilatkozta Sárszegi, aki múlt héten 22. helyen végzett a törökországi Ek-futamon.

A nőknél az ob-n az UTE-Merida versenyzői állhattak fel a dobogó másik két fokára, Bukovszki Tünde (56:16 p) második, Zelinka Gabriella (56:38 p) harmadik lett.

Vasárnap a duatlon vegyes váltók ob-ját rendezik Balatonbogláron. A címvédő pécsieknél tavaly ott volt a csapatban Bicsák és Sárszegi is.

DUATLON, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
FÉRFIAK

1. Bicsák Bence (Pécsi SN Zrt) 49:24 perc
2. Dévay Márk (Trion SC) 49:33 p
3. Dévay Zsombor (Trion SC) 50:03 p
NŐK
1. Sárszegi Noémi (Pécsi SN Zrt) 55:57 perc
2. Bukovszki Tünde (UTE-Merida) 56:16 p
3. Zelinka Gabriella (UTE-Merida) 56:38 p

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik