Duatlon: Badar és Tomaschof győzelme a középtávú duatlon ob-n

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 19:14
A férfiaknál Badar Gergő, míg a nőknél Tomaschof Kata nyerte meg vasárnap a második alkalommal megrendezett középtávú duatlon országos bajnokságot Tabon.

Badar 2:47.28 óra alatt teljesítette a kétszer 10 kilométer futásból, közte 60 kilométer kerékpározásból álló távot, és fölényesen előzte meg a mezőnyt. A tavaly bronzérmes Tomaschof 3:35.22 óra alatt ért célba, így magabiztosan tartotta maga mögött riválisait, így a tavaly győztes Kovács Évát is, aki ezúttal harmadikként végzett.

Badar az MTI-nek elmondta: a tavalyi középtávú ob számára nem úgy jött össze, ahogy szerette volna – leginkább azért, mert nem volt megfelelő fizikai állapotban –, az ideire viszont készült.

„Bár edzőversenynek gondoltuk, de a héten például már a legnagyobb melegben edzettem, mert készültem a vasárnap várható időjárásra. Az első futáson nem akartam taktikázni, ezért bekezdtem, és az első kilométer után azt vettem észre, hogy senki nem liheg mögöttem hallható távolságon belül. Ennek köszönhetően már akkor jó kis előnyre tettem szert, amely a bringát követően már nagyon meggyőző volt. A második futáson csak a stabil teljesítményre kellett figyeljek, hogy ezen a kifejezetten szintemelkedős pályán, ebben a melegben ne rokkanjak meg” – nyilatkozta.

Badar hozzátette: tavalyi teljesítményét azért sem tudja összehasonlítani a mostanival, mert akkor a nagy eső is befolyásolta őket.

„Ezúttal a meleggel kellett megbirkóznunk, de nekem azzal nincs különösebb bajom, sőt, nemcsak bírom, hanem szeretem is az ehhez hasonló időjárási körülményeket” – mondta.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik