Duatlon: az UTE nyerte a vegyes váltó ob-t

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.24. 16:24
Az UTE Merida nyerte a duatlon vegyes váltó országos bajnokságot vasárnap Balatonbogláron – írja a Magyar Távirati Iroda.

A Petsuk Zoltán, Bukovszki Tünde, Cserepes Márton, Zelinka Gabriella összeállításban versenyző újpesti csapat 1:58:36 óra alatt ért célba, megelőzve a második helyezett újbudai és a harmadik, a kőszegi négyest.

Petsuk Zoltán, a kvartett első embere, egyben edzője az MTI-nek elmondta: az előzetes nevezések alapján több erős csapat is volt a mezőnyben, de mivel riválisaiktól sérülések, betegségek miatt estek ki tagok, megnőtt az esélyük a jó eredményre, akár a győzelemre is.

„Ennek megfelelően rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és első emberként sikerült nagyon jól teljesítenem. Meggyőző előnnyel váltottam, és második emberünk, Bukovszki Tünde a kiváló futására alapozva még tovább növelte a különbséget. A harmadik és negyedik emberünk már végig meggyőző távolsággal haladt a mezőny előtt, és fölényesen nyertünk” – nyilatkozta. Hozzátette: amíg a többi csapatban egy-két ember tudott nagyon jó időeredményt elérni, addig náluk mind a négyen stabilak voltak.

A tavaly győztes pécsiek ezúttal nem voltak ott a 12 csapatot felvonultató mezőnyben, pedig akkori alapembereik közül Sárszegi Noémi és a tokiói olimpián hetedik helyezett Bicsák Bence is remek formában van, hiszen szombaton a sprint távú ob-n ők voltak a legjobbak a férfiak, illetve a nők mezőnyében.

DUATLON
VEGYES VÁLTÓ OB, BALATONBOGLÁR (fejenként 3 km futás, 7 km kerékpározás, 1,5 km futás)

1. UTE Merida (Petsuk Zoltán, Bukovszki Tünde, Cserepes Márton, Zelinka Gabriella) 1:58:36 óra
2. Team Újbuda SE 2:01:51 ó
3. Kőszegi TÚK 2:03:11 ó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik