Dopping: hat WADA-akkreditált labor ismét munkába állt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 18:22
A koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt 13 akkreditált laboratórium közül hat újrakezdte működését, és ismét végez tesztelemzést – adta hírül honlapján a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA).

A tevékenységüket folytató központok közé került a montreali, a párizsi, a római, a barcelonai, a londoni és a Los Angeles-i labor, amelyekben április vége óta szünetelt a munka. Még várat magára a havannai, az ankarai, a riói, a dohai, a bukaresti, a madridi és a bloemfonteini centrum újranyitása.

A WADA által elfogadott, nemzetközileg hitelesített laborokból harminc van a világban. Közülük négyet – a helsinkit, az athénit, az új-delhit és a bangkokit – még a koronavírus-járvány előtt, attól függetlenül „feketelistára” tették, mert munkájuk nem volt kifogástalan. Külön megítélés alá esett a moszkvai antidopping-labor, amelynek tevékenységét az orosz sportban tömegesen produkált doppingesetek nyomán, különböző csalások, így számos minta meghamisítása miatt 2015 novemberében felfüggesztették. Jelenleg az orosz sportolók doppingmintáinak analízisét külföldi laboratóriumokban végzik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik