Darts-vb: Undorodom magamtól – Van Barneveld kikészülve búcsúzott

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.15. 12:25
null
Raymond van Barneveld nem viselte jól a kiesést (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, a holland Raymond van Barneveld meglepetésre már az 1. fordulóban kiesett a PDC darts-világbajnokságról. A profi pályafutását ezzel a búcsúval lezáró Barneveld látszólag megtört a történtek után.

 

Az 52 esztendős dartsos a kiesést követően arról beszélt az ad.nl-nek, hogy undorodik magától.

„Büszkeség? Mire legyek az? A címeim évekkel ezelőtt voltak. Amikor egymás után két vébén is kikapsz már az elején, akkor amatőr vagy. Akkor nem tartozol ide – reagált Van Barneveld arra, amikor arról kérdezte az egyik újságíró, büszke-e a pályafutására. – Erre mindig emlékezni fogok, sosem bocsátom meg magamnak. Minden reményem ebben a világbajnokságban volt, aztán kizúgtam az első körben. Szörnyű. Undorodom magamtól.”

Az ötszörös világbajnok (négyszer a BDO-nál, egyszer a PDC-nél) holland nemes egyszerűséggel vesztesnek nevezte magát.

„Jól játszott Young, nem tudtam megfordítani, képtelen voltam élni a lehetőségeimmel. A démonaim legyőztek. Ismét. Egy vesztes vagyok. Tudtam, hogy nehéz lesz az utolsó évem, de azt nem hittem, hogy ennyire. Minden egyes nap csalódás.”

A Sky Sports Barneveld búcsúja után hosszabb anyagot közölt, melyben Barneveld még a világbajnokság előtt arról beszélt, hogy már nem tudja kezelni a nyomást, ráadásul fájdalmai vannak és a szeme sem elég jó már.

„Túlságosan sok felkészüléssel jár az egész, ráadásul sok a stressz is. Cukorbetegként a testem már nem bírja, ráadásul a szememmel is szenvedek, időnként nem látok tisztán, olykor a kezeim is lefagynak. Egy dartsjátékosnak ezek a dolgok nem jönnek jól.”

DARTS PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
2. NAP
1. FORDULÓ
Raymond van Barneveld (holland) (96.13)–Darin Young (amerikai) (87.92) 1:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik