Darts-vb: ezért nem fogott egymással kezet Price és Wright

Vágólapra másolva!
2019.12.31. 12:49
null
Gerwyn Price elnézést kért Peter Wrighttól, amiért nem fogott vele kezet (Fotó: Twitter/PDC Darts)
Mint arról korábban beszámoltunk, Peter Wright parázs mérkőzésen győzte le Gerwyn Price-t a PDC dartsvilágbajnokság elődöntőjében hétfőn. Az összecsapás finoman szólva is hagyott beszédtémát maga után, és kedden a walesi játékos végül elnézést kért a közösségi oldalán.

Már az első szett után érezni lehetett a feszültséget a levegőben, Gerwyn Price ugyanis azt mondta a Peter Wright elleni meccs előtt, hogy a skót annak is örülni fog, ha egy szettet nyer ellene a darts-vb elődöntőjében. Ezt Wright a találkozó legelején abszolválta, és riválisa tudtára is adta, hogy viccesnek tartja Price szavait.

Innentől kezdve volt aztán minden, grimaszolás, odaszólogatás, a mérkőzés után pedig kezet sem fogott egymással a két játékos.

Price a hétfő esti posztjában arról írt, hogy feldúlt volt, miután skót ellenfele az első szett végén odaszólt neki, ami pedig a kézfogást illeti, a walesi röviden és tömören foglalt állást: „Nem tartozik a szabályok közé, hogy kezet kell fognod valakivel a meccs előtt, alatt vagy után. Ez volt karrierem legnagyobb mérkőzése, maximálisan koncentráltam, s egy ilyen fontos összecsapás előtt és után rendben is van az élcelődés, de nem közben.”

Aztán aludt rá egyet...

Kedd délelőtti bejegyzésében már arról írt Price az Instagram-oldalán, hogy túlreagálta a dolgot, szettnyilat is hibázott az elején, így aztán nem volt humoros kedvében, pláne, hogy Wrighté lett az első játszma. A világranglista harmadik helyezettje elnézést kért a viselkedése miatt. „Elnézést kérek azért is, mert nem fogtam kezet, ez nem szabály, de meg kellett volna tennem, azonban abban a pillanatban csak le akartam menni a színpadról és olyan gyorsan hazamenni, ahogy csak el lehet képzelni” – írta Price, aki Wrightnak és Van Gerwennek is a legjobbakat kívánja a szerdai döntőre.

Arról, hogy milyen pikáns volt a két sztárjátékos hétfői küzdelme, mi sem árulkodik jobban, mint a jelenet, amikor Price már akkor célba vette a táblát, amikor Wright jóformán még a nyilait sem szedte ki onnan...

DARTS PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
ELŐDÖNTŐ
20.00:
(Tv: Sport1)
Peter Wright (skót, 7.) (98.72)–Gerwyn Price (walesi, 3.) (89.94) 6:3 (3:2, 2:3, 1:3, 3:0, 3:2, 1:3, 3:2, 3:1, 3:2)
Michael van Gerwen (holland, 1.) (96.58)–Nathan Aspinall (angol, 12.) (92.23) 6:3 (3:2, 1:3, 3:2, 2:3, 3:2, 3:0, 0:3, 3:2, 3:1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik